Anasayfa
25 Ocak 2022, 7:02
fikih
Abone

Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun namazda okunur mu

Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun namazda okunur mu

mum
"sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun" bir ayet olduğu için namazda okunmasında bir sakınca yoktur.

"180. Kudret ve izzet sahibi Rabbin, insanların her türlü tasavvurunun üstünde (bir yüceliğe sahip)tir. 181. O’nun bütün elçilerine selâm olsun! 182. Ve hamd, bütün âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur!"

Okudunuz mu?  Binti ne demektir?

Bu âyetler çok anlamlı olan âyetlerdendir. İbnü Ebi Hatim’in Şa’bî’den rivayet ettiği bir hadiste Resulullah (s.a.v.) buyurmuştur ki:

"Her kimi, kıyamet günü sevabdan tam ölçekle ölçmek sevindirecekse, bulunduğu meclisten kalkacağı sırada şöyle desin: "Subhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun – veselamun alel murselin – vel hamdülil lahi rabbil alemin.(Saffat, 180-182)" (Kurtubi, El-camiu lil-ahkamil Kuran,15/141. Suyuti, Ed-dürrül Mensur, 5/141. Alusi, Ruhul meani, 12/159) (Elmalılı Hamdi Yazır, Hak Dini Kur’an Dili)

Okudunuz mu?  Sümük, balgam, tırnak ve tırnak eti yemek haram mıdır?

Cevap: Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun namazda okunur mu

ZİREGÜL
yüce Allahın övüldüğü izzet ve kudret sahibi olduğu anlatıldığı bu ayeti okumak çok sevaptır namazdada okunulabilir deniyor ama çok okunmuyor galiba


subhane rabbike rabbil izzeti amme yesifun anlamı, subhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun duasının anlamı, sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun anlamı

Bu kategoride yer alan Namaz yavaş mı kılınır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun namazda okunur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.