Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Sübhane rabbike ayeti nedir

Sübhane rabbike ayeti nedir

mum
Saffat süresinde geçen son 3 ayettir.

"Subhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun; veselamun alel murselin; vel hamdülil lahi rabbil alemin" (SAFFAT SURESİ, 180-181-182. ayetler)

Anlamı: "Kudret ve izzet sahibi Rabbin, insanların her türlü tasavvurunun üstünde (bir yüceliğe sahip)tir. O’nun bütün elçilerine selâm olsun! Ve hamd, bütün âlemlerin Rabbi Allah’a mahsustur!""

Okudunuz mu?  Hacamat hakkında bilgi verir misiniz?

Cevap: Sübhane rabbike ayeti nedir

ZİREGÜL
bu ayette Allahın kudret ve izzet sahibi olduğu söylenmekte ve herşeyden yüce olduğu anlatılmaktadır elçilerine yani peygamberlerine selam verilmekten ve herşeyin Allah’a ait olduğundan bahsedilmektedir


sübhane rabbike, sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesifun ayeti, tesbihat

Bu kategoride yer alan İslam dininin çevre temizliği konusundaki öğütleri nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sübhane rabbike ayeti nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.