Anasayfa
17 Nisan 2022, 7:14
Oruc
Yönetici

Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

mum
Oruç tutmanın, zekat vermenin toplumsal faydaları

Oruç ibadeti esnasında toplumun birlikte aç ve susuz kalması, samimi ve içten kaynaşmaya neden olur. Özelikle son yıllarda ülkemizde yaygınlaşan toplu iftar faaliyetleri o bölge insanı üzerinde olumlu kaynaşmalara neden olur.
Zekat ibadeti zenginin malındaki fakir hakkının verilmesi, toplum içindeki fakirlerin rahatlamasına neden olur. Mal nedeniyle meydana gelen kötü haset duygusunu toplumda azaltır. Böylece gelir adaletsizliği nedeniyle oluşan toplumdaki huzursuzluğa engel olur.

Okudunuz mu?  Susadım orucumu bozsam günah mı

Cevap: Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

VESLiHAN
ihtiyaç sahibi insanların halinden anlamak onlara yardım etmeye çalışmak merhamet duygusunun gelişmesine sebep olur yardımlaşma ramazan ayının en güzel neticelerindendir


Yorum: Cevap: Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

Leila
Merhaba. Benim şöyle bir sorum olacaktı. Ben bir arkadaşımın sınavı için geçerse oruç tutucam diye söz verdim. Amma daha öncede eğer sahura kalkamazsam oruç tutmicam diye de bir söz vermiştim. Arkadaşım sınavdan geçti. Fakat ben uyuya kaldım sahura kalkamadım. Şimdi ne yapmam gerekir?

Okudunuz mu?  Kaza orucu tutarken adet gören kimse, ayrıca bozulan oruç için de kaza tutar mı?

Yorum: Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir

isalm
O zaman yarın tutarsın yine kalkamazsan öteki gün tutarsın.


Leila
Söz verirken bugün tutucam diye söz vermiştim şuan ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ((

fakat söz verirken yarın demiştim saat yaklaşık 01.00 dan geçmişti ama.

Okudunuz mu?  Oruçluyken yanaktan öpmek orucu bozar mı?

arifselim
Her verdiğin söz yani adadığın şey ayrı ayrı değerlendirilir. Eğer sahura kalkma şartına bağlamışsan ilk kalktığın gün bu orucu tutmalısın. Saatin 01.00 olması önemli değil, önemli olan sen bunu adarken ne olarak niyet ettiğindir.


Leila
Özür dilerim türkçem pek iyi değil anlamadım. Sahura kalkma şartına bağlama ne demek? Sadece yarın oruç tutucam diye söz verdim.
Teşekkür ederim ))

Okudunuz mu?  Oruç ibadetinin kişiye ve topluma faydaları nelerdir

arifselim
Anlaşılan iki farklı sözün var. Sahursuz oruç tutmayacağını adadığını sahura kalktığında tutarsın. Yerine getiremediğin adağın için tövbe istiğfar etmelisin.


oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları, zekat ve orucu faydalari, orucun toplumsal faydaları

Bu kategoride yer alan Cuma günleri oruç tutulur mu, hükmü nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç ve zekat ibadetinin toplumsal faydaları nelerdir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.