Anasayfa
16 Eylül 2021, 17:09
temizlik
Yönetici

Yara kabuğu gusle mani midir

Yara kabuğu gusle mani midir

mum
Yara kabuğu gusül almaya engel değildir.


Cevap: Yara kabuğu gusle mani midir

HADİE
böyle durumlar gusule engel değildir gusulu bozan sebepler bellidir yara kabuğu namaz abdestinide bozmaz fakat kabuk açılır ve kanarsa abdes bozulur

Okudunuz mu?  Sigara içenin gusül abdesti kabul olur mu

Gusul abdestinde sedef ve egzema

Kayıtsız Üye
Merhabalar
Saçlı deride sedef,egzema tarzında yaralarım var benim sorunum ise gusül alırken saçımı yıkadıktan sonra vücudumun geri kalanını yıkarken (kol,bacak ayak vs. ) saçlı derimdeki kabuklar kalkmış veya kopmuş olabilir bende ayaklarımı yıkadıktan sonra gusülü bitirdim yani kabuklar kopmadan önce kabuklu bölgeyi yıkamıştım ama kopan kabukların altını yıkamamış oldum. Gusül tekrarlanmalı mı?

Okudunuz mu?  Gusül abdestinde ağza su vermeyi unutmak

Yorum: Yara kabuğu gusle mani midir

arifselim
Merhaba geçmiş olsun. Vücutta var olan ve kabuk bağlamış olan yaralarla gusül alınabilir. İster yıkanırken ister daha sonra o kabukların soyulması artık guslüne engel değildir. Yeniden gusül alamana gerek yoktur.


Kayıtsız Üye
Kusuruma bakmayın kesinlik olması için soruyorum gusül esnasında düşen kabuğun altındaki yarayı(su değdiğinde acımıyor) yıkamamak sorun oluşturmuyor mu ?

Okudunuz mu?  Gusül ile boy abdesti arasındaki fark

ACİLSERVİS
Kabuk düşmüşse artık o derinin üst kısmı olmuş oluyor ve derinin yıkanması gerekir. Gusülden sonra ise gerek yok guslederken yıkanacak. Zaten bir acı yok bunu mesele haline getirmenin bir anlamı da yok demektir.


deri kabuğu gusle engelmi, Gusule yara mani mi dir

Bu kategoride yer alan Gripken gusül abdesti alınır mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yara kabuğu gusle mani midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.