Anasayfa
6 Ağustos 2021, 21:48
Hadisler
Yönetici

Üç günden fazla küs durmak ile ilgili hadisler

Üç günden fazla kuş durmak ile ilgili hadisler

Sema
Kuş durmak hakkında hadisler, 3 günden fazla kuş durmak

İslamda kuş durmanın ölçüsü 3 gün ile sınırlanmış ve üç gün içinde kin ve öfkenin dinip aradaki husumeti/düşmanlığı giderip barışmak gerektiği emri vardır.

Enes radıyAllahü anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Birbirinizle ilginizi kesmeyiniz, sırt dönmeyiniz, kin tutmayınız, ve hased etmeyiniz. Ey Allah’ın kulları, kardeş olunuz. Bir müslümanın, din kardeşini üç günden fazla terkedip kuş durması helâl değildir.”
Buhârî, Edeb 57, 58, 62; Müslim, Birr 23, 24, 28, 30-32.

Ebû Eyyûb radıyAllahü anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Bir müslümanın, din kardeşini üç gün üç geceden fazla terkedip kuş durması helâl değildir: İki müslüman karşılaşırlar biri bir tarafa öteki öbür tarafa döner. Halbuki o ikisinin en iyisi önce selâm verendir.”
Buhârî, Edeb 62, İsti’zân 9; Müslim, Birr 23, 25, 26.

Ebû Hüreyre radıyAllahü anh’den rivayet edildiğine göre Resûlullah sallAllahü aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Her Pazartesi ve perşembe günü ameller Allah’a arzolunur. Din kardeşi ile arasında düşmanlık bulunan kişi dışında Allah’a sirk koşmayan her kulun günahları bağışlanır. (Meleklere) siz şu iki kişiyi birbiriyle barışıncaya kadar tehir edin, buyurulur.”Müslim, Birr 36.
——————————————
Bu hadislerden alacağımız dersler:
1. Müslümanlık, toplumda kardeşliği esas alan bir dindir.
2. Müslümanlar birbirleriyle en fazla üç gün üç gece dargın durabilirler.
3. Dinî ya da şer’î bir sebep varsa o takdirde kuşluk süresi uzayabilir. Nitekim Hz. Peygamber, hanımlarıyla bir ay kadar ilişkisini kesmiş ve kuş durmuştur.
4. Küslerin en hayırlısı karşılaştıkları zaman önce selâm verendir.
5. Birbiriyle dargın olan müslümanların amelleri, barıştıkları zamana kadar ilâhî huzurda bekletilir, kabul veya af muamelesine tâbi tutulmaz.

Okudunuz mu?  Deccalin beraberinde su ve ateş vardır

Cevap: Üç günden fazla kuş durmak ile ilgili hadisler

Molla_Efdal
Bir müslümanın üç günden fazla kuş kalması caiz değildir. Müslümanlar kardeştir. Aralarındaki sorunları konuşarak çözmeleri gerekir.


Kuş kalmak

gülendaa
arkadaşımla 2 yıldır kuşuş ben kuş kalmak günah diye şuan barışmak istiyorum ama içimden konuşmak gelmiyor sadece bir defa konuşup haklarımızı helal etsek barışmış olur muyuz kötü sözler söyledi içimde çok uzaklık var konuşamam

Okudunuz mu?  Hadid Suresi ile ilgili hadisler

Yorum: Üç günden fazla kuş durmak ile ilgili hadisler

mum
Helallesin ve diğer zamanlarda en az selam verin kuş sayılmazsınız


Kayıtsız Üye
Merhaba
Allah rızası için bna yardım edin dua edin kafayı yicem 4 aydır kuş olduğum ve barışmazdan huzur bulamauacağım biri var barışamıorum napmalıyım nasıl dua etmeliyim umreye gidenlerden barışmak içim dua istesem kabul olur mu zaman gçtikçe zaman aleyhime işlio iyce barışmak imkansızlaşio sanki evimzde huzur kalmadı eve kapandım elim kolum bağlı napiçam bilmiorum ne olur yazımı paylaşın ve bna akıl verin ne olur yemedn içmedn kesildim

Okudunuz mu?  Cehennemin derinliği ne kadardır? orada kamçılar var mıdır?

————–

lütfen bana bir akıl verin ben kayınvalidemle 7,8 aydır kuşuş çok kötü bir kaynana bana küfür etti bir sürü azı bozuk biri kendinin yapması gereken işleri benim yapmamı istiyor ama benim 3 çocuğum var bir tanesi bebek onlar la anca ilgileniyorum yapmıyorum diye ağza alın mıçak küfürler etti bu yüzden konuşmuyorum sonra ben bir selam verdim almadı ben yine onunla kuş olarak günah işliyormuyum

Okudunuz mu?  Levlake levlak lemma Halaktul Eflak - M.İslamoğlunun ''uydurma'' itirazına cevap

mum
Barışmanın en az şekli görünce selam vermektir. Müslüman 3 günden fazla kuş kalamaz günahtır.
Samimi olmasanızda barışmanız gerekir.


Kayıtsız Üye
Babam bana karaktersiz vb ağır kırıcı hakaretler etti babamla konuşmassam günahı nedir ? Yada onun yaptığı günahmidir ?


mum
Babanın yaptığı günah ama sen küşersen daha büyük günah

Okudunuz mu?  Zemzem ile ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Bakın biz 3 arkadaş takılıyorduk.X ben y 1.arkadaşım z de 2. arkadaşım.

Biz y ile sıra arkadaşıyız z başka bir sırada oturuyor.Sonra bu z bizimle eskisi kadar vakit geçirmemeye başladı,yanımıza gelmez oldu sıra arkd yüzünden sonra biz y ile ona trip yaptık.Sonra ki gün z ile hiç konuşmadım y sonlara doğru z ile konuştu.

Okudunuz mu?  Kendi Babası Olmayan Birini Babası Diye Göstermenin Haram Oluşu

Bu gün y ile z barışmış.Bende barışır gibi oldum ama sonra z ile y işte sohbet açmaya çalışıyorum konuşmuyorlar kendi aralarında konuşuyorlar ben yine z ve y ye kustum.Acaba günah mı?


mum
Küsmeniz Allah için olsun ve asla 3 günü geçmesin


Kayıtsız Üye
Büyük kardeş küçük kardeşe bağırdı ve küçük kardeşte sinirlerine hakim olamayıp küfür edince büyük kardeş gelip vurdu ve kavga çıktı. Bu olaydan sonra kardeşler 1 yıldır konuşmuyor. Büyük kardeş annesine bazen iyi davranmasına karşın bazende bağırıyor , kötü söz söylüyor , bazen el kaldırıyor. Babasının arkasından laf söylüyor ve küçük kardeşede senelerdir abi gibi davranmıyor. Küçük kardeşin konuşmaması caiz midir ?

Okudunuz mu?  Öfke, Kibir, Haset, Korkaklık, Zan İle İlgili Hadisler

mum
Abi ve kardeş barışmadığı sürece Allah onların yüzüne bakmaz.


Kayıtsız Üye
Ben arkadaş ile kustum ve barışmakta pek istemiyorum ama günahından korkuyorum ve ben özür dilersen o genede kuş kalmak isterse yük benim üstümden kalkıyor demi


arifselim
İki dargın olan kişilerden birisi selam verip ve dargınlığı bitirmek için adım atarsa o vazifesini yapmış olur. Artık dargın kalan kişi sorumlu kalır. Elbette ilk adımı atan kişi de samimi olmalıdır ve gerçekten dargınlığı bitirmek istemelidir.

Okudunuz mu?  İmam Cafer-i Sadık Aleyhis-selam Buyurdular Ki...

Kayıtsız Üye
İnsanların amelleri, pazartesi ve perşembe günleri Hak teâlâya arz olunur. Hak teâlâ da, kendisine sirk koşmayan herkesi affeder. Ancak bu mağfiretten birbirine kin tutan iki kişi istifade edemez. Cenab-ı Hak, O iki kişi barışıncaya kadar amellerini getirmeyin buyurur.


üç günden fazla kuş kalmak hadis, bir müslümanın 3 günden fazla kuş kalması, 3 günden fazla kuş kalmak hadisi

Bu kategoride yer alan AHLAK ile ilgili hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üç günden fazla küs durmak ile ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.