Anasayfa
26 Haziran 2022, 9:38
Sohbet
Yönetici

Hadis ilminin amacı nedir?

Hadis ilminin amacı nedir?

melle
hadis ilminin konusu nedir kısaca

Hadis ilminin amacı, Peygamberimizin sözlerini diğer sözlerden ayıklamak ve uydurma hadisleri ortaya çıkarmaktır.

Hadis amacı, Peygamberimizin yaşamını, olaylara bakışını, Kuranı tefsir etmesinin ve sorulara nasıl cevap verdiğini öğretmektir.


Cevap: Hadis ilminin amacı nedir?

İbrahim
Hadis ilminin amacı Peygamberimizin hadisleri olan söz,fiil,ahval ve vasıflarını inceleyerek insanlara aktarmaktır. Hadislerin, güvenilir olup olmadığını, söyleniş amacıyla hadis ilmi ilgilenir.


hadis ilminin amacı, Hadis ilminin amacı nedir, hadis ilminin amaci nedir

Bu kategoride yer alan Haya nedir Kısaca? Haya sahibi olmakla ilgili bir hadis başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadis ilminin amacı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.