Anasayfa
9 Ağustos 2021, 9:43
Siyer
Yönetici

Hz Muhammedin çocukluğu hakkında bilgi kısaca

Hz Muhammedin çocukluğu hakkında bilgi kısaca

mum
Efendimiz Hz. Muhammed (s) Miladi 571 yılı Nisan ayının 20. günüde, Hicri Rebiulevel ayının 12. günü Pazartesi gecesi sabaha doğru Mekke’de doğdu.

Mekkeliler, mekke şehri aşırı sıcak olduğunda çocuklarını daha serin olan “Badiye” denilen beldeye süt Annelere verip emzirirlerdi. Hz. Peygamberimiz de Sa’d kabilesinden “Halime” isminde süt Anneye verildi. Süt Anneye verilinceye kadar Suveybe adında bir cariye emzirmişti.

Okudunuz mu?  Allah neden dert verir?

Prygamberimiz (s) süt Annesi Halimenin yanında beş yaşına kadar kaldı.
Sonra annesine teslim edildi.
Daha sonra Peygamberimiz 6 yaşına geldiĝinde annesi ve hizmetçileri Ümmü Eymen ile birlikte akrabalarını görmek hem de babasının mezarını ziyaret etmek maksadıyla Medineye gitti bir ay kaldıktan sonra Mekkeye dönmek üzere yola çıktılar.

Okudunuz mu?  Tevrat incil ve zebur hangi peygamberlere indirilmiştir?

Ebva denilen köyde annesi vefat etti. Böylece doğmadan 2 ay önce babasını kaybeden Peygamberimiz 6 yaşında da annesini kaybetti. Hizmetçileri Ümmü Eymen tarafından Mekke´ ye getirilerek dedesi Abdülmuttalibe teslim edildi. Dedesinin vefatından sonra 8 yaşında olan Peygamberimiz amcası Ebu Talibin yanında kaldı.


Cevap: Hz Muhammedin çocukluğu hakkında bilgi kısaca

AYSEN
peygamber efendimizin çocukluğu aslında çok hüzünlü başlamıştır daha doğmadan babasını kaybeden sevgi peygamberi 6 yaşındada doyamadan annesini kaybetmiştir ama çok şükür amcası ona gözü gibi bakmıştır

Okudunuz mu?  Haram para nedir

Yorum: Hz Muhammedin çocukluğu hakkında bilgi kısaca

Kayıtsız Üye
Çok teşekkür ederim

Ödevime yardımcı oldun

Yardımını unutmicam


Peygamber Efendimiz kaç yaşında süt annesine verilmiştir, peygamber efendimizin cocuklugu kisa, peygamber efendimizin annesi peygamber efendimiz kaç yasındayken ölmüştür

Bu kategoride yer alan Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa hangi şehirdedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin çocukluğu hakkında bilgi kısaca Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.