Anasayfa
24 Ağustos 2023, 9:59
Namazlar
Yönetici

Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı

Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı

mum

Namazda yanlış okumak

Namaz kılarken zammı süreyi yanlış okuyan hemen düzelterek süreyi yeniden okusun veya başka süreye geçsin.


Cevap: Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı

Molla_Efdal
Namazda Kıraat Hataları Namazı Bozar mı?

CEVAP

İmam-ı âzam Ebu Hanife (rh.a) ve İmam-ı Muhammed (rh.a)’in kavline göre namazda kıraat (okuma hataları) namazı bozar, İmam-ı Ebu Yusuf (rh.a)’a göre ise bozmaz.


Namazda sureyi/duayı yanlış okuyup bastan okumam namazı bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm,
Namaz da zamm-i sure veya namazın sonundaki dualar olsun, bunlari okurken okudugumuz esnada hata yaparsak o sureyi/duayi bastan yine okumak namazı bozar mı? Sehiv secdesi gerekirmi?
Icim çok huzursuz oluyor, o an istemedigim seyler düsünüyorum ve iyice namazim kabul olmamis, sirk etmisim gibi (haşa Allah korusun) geliyor.
Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Takke ile baş örtülse, sarığın yerine geçer mi?

Yorum: Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı

mum
Namazda okunan sure ve diğer dualar yanlış okunduğunda tekrar edilir ve sehiv secdesi gerekmez.
Diğer düşünceler vesvesedir.


Kayıtsız Üye
Hocam unutarak 2 defa aynı sureyi veya duayı okumanın namaza zararı var mıdır ? Ayakta olsun, oturuşta olsun. Bir defa hatasız okuyup sonra unutup tekrar okumak namazı bozmaz mı ?

Okudunuz mu?  Kurtuluş namazı diye bir namaz var mıdır?

mum
Aynı sureyi tekrar okuyun, hatalı okuduğunuzda yeniden düzeltin sakıncası yok


Kayıtsız Üye
Merhaba, sizlere birkaç sorum olacak:
-İhlas suresindeki "küfüven" eğer "küfüfen" olarak okunursa anlamda bir değişiklik olur mu? Namazda böyle okunduğunda namazı baştan mı kılmak gerekir?
– Namazda okunan surede namazı yeniden kılmayı gerektirecek bir hata yapıldığında, mesela farzında bir yanlışlık yapıldığında farz mı baştan kılınmalı yoksa sünnetten ibaren mi?
-Öğle ve yatsı namazlarında ilk sünnet kılınmadığı ve farzdan başlandığında kişinin ilk sünneti kılmadığı halde son sünneti kılabilir mi?
Teşekkürler.


mum
– Bu hata namazı bozmaz ama anlamı değişir, bilerek yanlış okunursa günahtır
Kufuven=Denk Kufufen=avuçlar

Okudunuz mu?  Namazda tahiyyat okumak farz mıdır?

– Namaz bitmemişse bir rekat kılınarak telafi edilir ve sehiv secdesine gidilir. Ama namaz bitmişse iade edilir/yeniden kılınır.

– İlk sünneti kılmayan son sünneti kılabilir.


Mümin Bir Kul
1- Son Oturuşta Ettehiyyatü, Allahümme Salli Ve Barik Dualarını Okuduktan Sonra Rabbena Atinaya Başlamak Yerine Yanlışlıkla "Allahümme" dedim sonra hemen düzeltip Rabbena Atina Duasını Okudum ve Rabbenağfirli Duasını Da Okuyup Selamımı Verdim. Namaza Zarar Vermiş Midir O Yanlışlıkla "Allahümme" Demem ???

2- Birde, Namazdayken, Sureleri ve Duaları Okurken, Ağzımdaki Tükürük, Dudağımın Üzerine ve Kenarına Geliyor, Yutkunduğumda, Dudağımın Üzerindeki Tükürükte Boğazımdan İçeri Girse Orucu Etkiler Mi, Yoksa Dudağımın Üzerindeki Tükürük Henüz Ağzımdan Ayrılmamış Hükmünde Midir Dinimizde ???

Okudunuz mu?  Namazda bayanların ellerini göğüsleri üzerine koymalarının delili nedir?

ALLAH Razı Olsun. Sağolun. Cevaplarsanız Sevinirim. Teşekkür Ederim.


arifselim
– Son oturuşta böyle hatalar yapmak namaza bir zarar vermez.
– ağzın iç kısmında kalan tükürüğü yutmak orucu bozmaz ama dışarıya çıktıktan sonra bu yutulursa orucu bozar.


Mümin Bir Kul
ALLAH Razı Olsun Cevap için. Teşekkür Ederim.

2.sorum için, ben Ehl-i Sünnet Hocalarımızdan Kerem Önder Hocamıza’da Sormuştum Öğleden Sonra, (Tanıyorsunuzdur Diye Düşünüyorum) O Bana Hayır, Bu Orucu Bozmaz Diye Sesli Mesaj Gönderdi

Okudunuz mu?  Namazdan sonra Âyetel-kürsî okumanın hükmü nedir?

Sorum da :

Selamün Aleyküm Değerli Hocam. Oruçluyken, Normalde Konuşurken ya da Namazda Sûreleri veya Duaları Okurken ağzımızdaki tükürük, dudağımıza, dudak kenarlarına gelirse, ve oradaki tükürüğü de geri yutarsak, Oruca bir Zarar Gelir Mi ???

Yani Hocam. Dudağımızın Üstündeki Tükürükte, Ağzımızın İçi Hükmünde Midir ??? YÜCE ALLAH’IMIZIN İZNİYLE Sizden bunu öğrenmek istiyorum. ALLAH Razı Olsun. ALLAH’A Emanet Olun Hocam. Sağolun. Teşekkür Ederim.

Yani Orucu Bozmadığını Söylüyor Hocamız, Sizde Mi Öyle Dediniz Hocam, Yoksa Ben Mi Yanlış Anladım. Tükürüğün Dudaktan da Mı Ayrılması Lazım Yoksa Dudağa Ulaşması Ağızdan Ayrılması Mi Oluyor

Okudunuz mu?  Sabah namazına uyandırılmak

Tohat
Ağzınızdan çıkan tükürüğü şayet geri yutarsanız bu durumda orucunuz bozulmaktadır. Ancak dudağın üzerinde yaş kalmış ise yutulabilir tükürük ise yutulmaz.


volkan_
Selamün aleyküm cümleten hayırlı Cumalar.

Benzer sorundan muzdarip bir kardesiniz olarak size danışmak istedim.

Ben özellikle ,İhlas, Felak,Nas, Kafirun gibi sürelerde, Gul ( yanlıştan Allah’a sığınırım) ile baslayamiyorum. Şöyleki sanki qul veya kul demişim /diyorum gibi geliyor bana ya da gerçekten öyle diyorum. Dilim dönmüyor.

Söylerken dili üst damağa yapıştırıp demeye çalışıyorum.

Bir ikinci sıkıntım Sübhaneke duasında " ve la ilahe" den sonra genellikle gayruk diye çıkıyor ağzımdan.

Okudunuz mu?  Namazda dudaklar kıpırdatmadan yapılan kıraat ile kıraat şartı gerçekleşmiş olurmu?

Bir diğer sorun Fatiha ve Kevser sürelerinde,

(Allah’a sığınırım) Fatiha da kenestain mı , kenestein mı?

Kevser de kelkeffer diye mi okunuyor, yoksa kelkevser diye mi?

Bunları böyle dilim döndüğünce okuduğumda çok rahatsız ediyor.

Şimdiden Allah razı olsun.


muvaffak
Bu sorduğunuz soruların cevapları buraya yazılarak anlaşılmaz. Uygulamalı cevap gerektiren bu sorularınız için Camiilerde veya Müftülüklerde tecvid dersi veren bir hoca arayabilir, size ders vermesi için ricacı olabilirsiniz.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm. Fatiha suresinin son ayetinde "ğayrilmağdûbi" den önce ve’yi eklemek anlamı değiştirir mi? Değiştirse bile namazı bozar mı? Ben farkına varmadan böyle diyordum. Bu sebepten böyle dediğim namazlarım bozulmuş mudur? Kaza etmem gerekir mi?

Okudunuz mu?  Neden kıbleye dönüp namaz kılınır ?

Ensar
Sevgili kardeşim bilmeden dolayı yapılan ibadetlerden inşAllah muaf sınızdır, ancak bundan sonra yani öğrenmiş olduktan sonra artık kendinizi düzeltmeli doğru olan okuyuşu yapmalısınız. Fatiha ve Tahiyat yada ezbere bildiğiniz ayet varsa bilen birinin gözetimi altında sizi dinleyip öğrenin. Ayet ezberini mümkünse Kuranı Kerimi okuyarak ezberleyin daha doğru bir okuyuş yapmış olursunuz. Eğer Kuran okumayı bilmiyor sanız öğrenmeye de gayret gösterin unutulmamalıdır ki Allah cc bize kıymetini bilmemiz gereken koca bir zaman ve sağlık vermişken öğrenmeli ve hayatımıza tatbik etmeliyiz. Selametle kalın

Okudunuz mu?  Cuma namazından sonra öğle namazı nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizlerden. Çok teşekkür ederim.


EnesTalhaak
Ben Salli barik dualarında "ayin" ve "elif" harflerini karıştırıyorum ve âli kelimesini ayin harfi ile okuyarak kalın sesle çıkarıyorum. Aslında elif harfiyle okunması yani ince bir ses çıkması lazım. Ama ben âli kelimesinin ilk harfini "ayin" harfi gibi girtlaktan vererek çıkarıyorum. Kelimenin anlamı değişiyor mudur? Namazlarım geçerli midir?


Ensar
Namazlarınız geçerli olur ve lakin neden doğrusunu okumaya çalışmıyorsunuz. Her harfi kendi mahrecinden okumanız lazım. Bir harften ne olacak demeyelim, harfleri doğru telaffuz edelim. Çıkaramadıgınız harfin üzerine kafa yorup düzgün bir şekilde çıkarmaya çalışın.

Okudunuz mu?  Secdeden kalkarken yerden destek almak

namazda sureyi yanlış okumak sehiv secdesi gerektirir mi, Yuvesvisu, namazda sureyi tekrar okuma sehiv secdesi gerektirirmi

Bu kategoride yer alan Namazda Ağlamak Abdesti - Namazı Bozar Mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda sureyi yanlış okumak namazı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.