Anasayfa
9 Haziran 2021, 1:36

Kimsesizlere yardım etmenin önemi

Kimsesizlere yardım etmenin önemi

mum
Kimsesiz, yetim, öksüz ve yaşlı insanlara yardım etmek insanlık gereğidir. Kişi inancı gereği yardım etmesi gerekir çünkü kimsesiz insanlara yapılacak en küçük yardımın bile ahirette karşılığını bulacağını bilir.
Kişi inançsız bile olsa huzur bulması için yine kimsesiz insanlara yardım etmelidir. Çünkü aç sefil insan gördüğümüzde yüreğimiz acır.
İslam toplumunun temeli kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma esasına dayalıdır. Bir vücudun azaları gibi olan Müslümanlar, iyi veya kötü günde aynı duyguları paylaşır ve birbirlerinin yardımına koşarlar. İslam dini toplumda yardıma muhtaç kimsesizlere bakmak, onlara yardım etmek konusunda önemle durmuştur. Toplumda en fazla yardıma, sevgiye, şefkate ve korumaya muhtaç olanlar, yetimler ve bakıma muhtaç kimsesiz insanlardır. Yetim ve kimsesizlere sahip çıkmak, onların ihtiyaçlarını gidermek konusunda dinimiz biz Müslümanlara çok önemli sorumluluklar yüklemiş Ayet-i Kerime’de Rabbimiz şöyle buyurmuşlardır: Onlar seve seve yiyeceği, yoksula, yetime ve esire yedirirler. (Yedirdikleri kimselere şöyle deler: ) Biz size sırf Allah rızası için yediriyoruz. Sizden bir karşılık ve bir teşekkür beklemiyoruz.


Cevap: Kimsesizlere yardım etmenin önemi

AYSEN
müslüman olmak sadece bazı ibadetleri yerine getirmek değildir güzel ahlaklı olmak ve yardım severde olmakta gerekir bu şekilde yaşayan insanın Allah katında değeride artmaktadır

Okudunuz mu?  Peygamber meleklerden seçilseydi ne olurdu?

kimsesizlere yardım , kimsesizlere yardim, öksüz ve yetimlere yardım etmenin önemi

Bu kategoride yer alan Kuranı kerimi abdestsiz okumak günah mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kimsesizlere yardım etmenin önemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.