Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:03

Maun suresinin bize anlatmak istediği nedir

Maun suresinin bize anlatmak istediği nedir

mum
Maun suresinde bizlere anlatmak istediği nelerdir? kısaca

Allah cc Kuranı kerimin pekçok yerinde bizlerden birşeyler istemekte ve emrinden asla çıkmamamızı öğütlemektedir Maun süresinde ise bizlere: Değerleri parçalara bölüp içerisinden işimize gelen şeyleri alıp işimize gelmeyen bizi ilgilendirmeyenlerdende uzak durmamanın aksi taktirde bu davranışımızın boşa gideceğini bildirmektedir.ibadetlerin boşa gideceğini aktarmakta buda en tehlikeli ve en zararda olan bir davranıştır Allah korusun.

Okudunuz mu?  Allahsız demek günah mı

Bu sûre Mekke’de inmiştir. Özet olarak iki grup insandan bahseder. Bunlar:
1. Allah’ın nimetini inkâr eden nankörler, hesap ve ceza gününü yalan sayan kâfirler.
2. Yaptığı amelle Allah’ın rızasını kastetmeyen aksine gösteriş için amel edip namaz kılan münafıklar.
Allah Teâlâ, bunlardan birinci grubun kötü sıfatlarından bazılarını anlatır. Bunlar yetimi hor görür, terbiye için değil de sertlik olsun diye, yetimin yaptıklarını engellerler. Hayır yapmazlar. Yoksulun ve fakirin hakkını başkalarına hatırlatmak şeklinde dahi iyilikte bulunmazlar. Onlar ne Rablerine ibadet ederek güzel amel işlerler, ne de insanlara iyilik ederler.
ikinci gruba gelince, bunlar, namazlarından gaflet içinde olan münafıklardır. Namazları vakitlerinde kılmazlar. Manasını bilerek değil, şeklen namaz kılarlar, amellerini gösteriş için yaparlar. Sûre bu iki grubu da azap ve helak ile tehdit eder. Bu yaptıklarının, hayret edilecek ve yadırganacak bir şey olduğunu gösteren bir üslupla, bunun büyük bir çirkinlik olduğunu bildirerek onları şiddetli bir şekilde kınar

Okudunuz mu?  Morgda bekletilen ceset nasıl kabir azabı görecektir? Kabir azabı var mıdır, varsa bu

Cevap: Maun suresinin bize anlatmak istediği nedir

ZİREGÜL
maun suresi kuranı kerimde olan değerli surelerden biridr namaz suresi olarakta okunur surede en önemli mesaj gösteriş için namaz kılan kişilerin helakıdır


maun suresinin vermek istediği mesaj, maun ne demek, maun suresi ne anlatıyor

Bu kategoride yer alan Ahirete inanmanın insana faydaları nelerdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Maun suresinin bize anlatmak istediği nedir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.