Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum?

Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum?

princea
Selamun Aleyküm.Sürekli idrara çıkıyorum.İstibra yaptıktan sonra abdest alıyorum.Bundan 10-15 dakika sonra sıkışıklık hissi geliyor bende vesvese dir diye aldırış etmiyorum direk Namazı kılıyorum.Herhangi bir sıkıntı olurmu ?


Cevap: Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum?

Molla_Efdal
Sık olarak bevl etmek diyabet (şeker) belirtisidir. En kısa sürede bir hekime gitmenizi tavsiye ediyoruz. Bununla beraber istibra yaptıktan sonra idrar gelmediği sürece abdest alıp namaz kılmanızda bir mahzur yoktur.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken burun tıkalıysa ne yapacağız ?

Cevap: Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum?

Şema
Soğuk alan ve tansiyonu yüksek olan kişi tansiyonu düşmeye başladığında da sık sık idrara çıkılır
Kanaatimce soğuk almışsın


Cevap: Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum?

princea
Soğuk suyla abdest alıyorum belki de ondan .Sıkışıklık hissi demişim ama aslında normal idrarım var gibi hissediyorum.Bu durumda namaz kılınır mı? Çünkü tekrar idrar yaptığım zaman az geliyor.

Okudunuz mu?  İnternetten dini sohbetler izlemek

Çaylak2017
Selamünaleyküm, benim de benzer bir sorunum var ama İnternette kesin bir cevap bulamadım.Öyle ki, idrar yapıp istibra yapıyorum, biraz bekledikten sonra sonra abdest alıyorum. 15-20 dakika sonra yine sıkışık oluyorum, mecbur yarım saatte bir tuvalete gidiyorum, genelde en fazla bir saat bekleyebiliyorum; ama o da sıkıntı oluyor. Birkaç senedir doktorun verdiği ilacı kullanıyorum; yoksa gece 10-15 dakikada bir tuvalete gidiyordum, kesik kesik az az işeyebiliyorum; hiç uyuyamadığım oluyordu dolayısıyla. Yaş 37, erkeğim. Herhangi bir özür durumum söz konusu olur mu? Diyelim sünnet namazını kıldım bitirdim; küçük abdestim geldi; tuvaletimi yaptım, farzı kılmam için tekrar abdest almam gerekir mi, yoksa istibra yeterli olur mu? İnternette idrar akıntısıyla ilgili çok cevap var, fakat benim derdim o değil çok şükür. Ama 15-20 dakikada bir tekrar tekrar abdest almak çok zor oluyor. Yellenme ile ilgili benzer bir sorunum vardı; azaldı çok şükür.

Okudunuz mu?  Vahiy ile ilgili şaka yapmak günah mıdır?

arifselim
Aleykum selam. Geçmiş olsun. Kişinin özür sahibi sayılması için o özrün abdest alıp namaz kılacak kadar kısa bir süre dahi olsun kesilmemesi şarttır. 15 – 20 dakika abdestli durabiliyorsan özür sahibi olmazsın.


Fayanstan sıcrayan su necusmi

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti aldıktan 2 gün sonra bir yeri yıkamadığını görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gün içinde çok sık idrara çıkıyorum? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.