Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Gusul
Yönetici

Diş kırığı ve gusül abdesti durumu

Diş kırığı ve gusül abdesti durumu

Kayıtsız Üye
SA arkadaşlar abilerim lütfen yazımı okursanız sevinirim biraz uzun olabılır benım kucukken bisiklet kazasında ön dişim birazı kırıldı bende bu dişime 12.sınıfta doldurttum ön dişimdi yani oraya tamamladılar kırık yere vidayla yapıstırarak tamamladılar dişin tamami değil sadece kırık yer kaplandı oraya ekleme yaptılar ben bu kırıktan goruntu olarak rahatsız oluyordum duzelecegını ogrenınce mutlu oldum ve yaptırdım bu benım guslume engelmidir kırık dısım bazen soguk havalarda da hava alıyordu ama kırıkı yaptırıken aklımda hava alması aklımda degıldı daha çok o kotu goruntuden kurtulmak ıstıyordum benım ne yapmam lazım gusül abdestım gecerlı oluyormudur hanefı meshebındenım sadece sus olsun dıyede yaptırmadım sadece normal goruntusune kavusmasını ıstıyordum ne yapmam lazım o dısı yenıden kırdırtmalımıyım yardımcı olabılecek varmı şimdididen teşekkurler.

Okudunuz mu?  Boy abdesti ve güsul abdesti aynı mıdır

Cevap: Diş kırığı ve gusül abdesti durumu

Molla_Efdal
DİŞ DOLGUSUNUN GUSÜLE ETKİSİ

Diş dolgusu veya kaplama yaptırmak gusle engel değildir. Yapılan bu işlem tedavi amaçlı olduğundan, başka mezhepleri taklit etmek gerekmez.
Kişi hangi mezhepten olursa olsun, gerektiğinde dişlerini tedavi amaçlı olarak dolgu veya kaplama yaptırabilir ve başka mezhepleri taklit etmeye de gerek kalmadan kendi mezhebine göre abdest/ gusül alıp, ibadetlerini yapabilir.
Bu itibarla, mazerete binâen diş taktırmak, kaplatmak ve doldurtmak caiz olup abdest ve guslün sıhhatine mâni değildir. Bu tedavinin bir parçası olan geçici protezler konusu da bu kapsamdadır. Ancak çıkarılıp takılabilen dişlerin gusülde, mazmaza esnasında çıkarılması gerekir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken ne zaman niyet edilir

SİE


Cevap: Diş kırığı ve gusül abdesti durumu

Şema
Diş kırığı diş dolgusu diş kaplaması gusül almaya engel değildir


Diş dolgusu gusül

Bu kategoride yer alan Sünnete uymadan alınan gusül abdesti geçerli olur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Diş kırığı ve gusül abdesti durumu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.