Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:59
fikih
Abone

Horoz ve tavuktan adak olurmu ?

Horoz ve tavuktan adak olurmu ?

Molla_Efdal
FK1-) S.A., Annem bir dileği yerine gelirse kurban keseceğini söyledi. Ama ne keseceğini belirtmedi. Biz kendi yöremizde tavuk, hindi , horoz v kesiyoruz. Böyle yapmamızda bir mahzur var mıdır?

CEVAP

Anneniz kurban keseceğini söylemişse kurbanlık sayılabilecek hayvalardan birini kesmelidir. Bunlar, Davar (koyun-keçi) , Sığır (İnek-Manda) ve Deve’dir.
Hangisini keseceğini belirtmediği için bütçenize en uygun olanı kurban edebilirsiniz. Fakat horoz, tavuk ,hindi vb. kümes hayvanları kurban olarak kesemezsiniz. Çünkü bu hayvanlar kurbanlık hayvanlara dahil değildir. Ancak kurban olarak değil hayır vs. için keseceğine niyet ederseniz kesebilirsiniz.

Okudunuz mu?  Çocuk kusmuğu ile namaz kılınır mı?

Cevap: Horoz ve tavuktan adak olurmu ?

AYSEN
bir niyet edilğinde niyetin açıkça söylenmesi gerekir örneğin şu işim olursa bir horoz kesecem gibi ama bir kurban kesecem demek kurbanlık hayvanlardan başka bir hayvan kesilmeyeceği anlamına gelir

Bu kategoride yer alan Farz vacip sünnet namazlar hangileridir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Horoz ve tavuktan adak olurmu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.