Anasayfa
17 Temmuz 2021, 21:55
Siyer
Yönetici

Hadis ve sünnet arasındaki farklar

Hadis ve sünnet arasındaki farklar

mum
Hadis Peygamberimizin sözlerine, Sünnet ise Peygamberimizin davranışları için kullanılır.
Sünnet hem söz hem fiilleri kapsar ama hadis sadece efendimizin sözlerine denir.


Cevap: Hadis ve sünnet arasındaki farklar

AYSEN
sevgili peygamberimizin davranışlarının ve sözlerinin uygulanmaya çalışılmasıdır sünnet bu zamanda sünnetlere uymak kurtuluş kapısı olabilir hadisler ise onun sözleri tavsiyeleriir

Okudunuz mu?  Men teşebbehe bi kavmin fe hüve minhüm hadis-i şerifi ile İnnellahe lâ yenzuru ilâ suveriküm ilh hadis-i şerifi ara

Yorum: Hadis ve sünnet arasındaki farklar

Yaralı Melle
Hadis ve Sünnet

Hz. Muhammed, Yüce Allah tarafından gönderilmiş son peygamberdir. Dinimizin ilkelerinin öğrenilip yaşanmasında onun vazgeçilmez bir önemi vardır. Bu nedenle de onun hadislerinin, sünnetinin çok iyi bilinmesi gerekir. Hadis kelimesi sözlükte; haber, söz, nakletmek gibi anlamlara gelmektedir. Dinî bir terim olarak ise hadis; Hz. Peygamberin söylediği sözleri ifade eder. Sünnet kelimesi ise sözlükte; âdet, yol, yöntem vb. anlamlara gelir. Bu kavramın dinî literatürdeki anlamı ise Hz. Muhammed’in sözleri, fiilleri ve uygulamalarıdır.

Okudunuz mu?  Hz. Peygamber kaç yaşında ve kiminle evlenmiştir?

Hadis ve sünnet birbiriyle yakından ilişkili kavramlardır. Hatta çoğu kez bunların birbirinin yerine kullanıldığı görülür. Ancak sünnet, kapsamı daha geniş bir kavramdır. Hadisi de içerir.


hadis ve sünnet arasındaki fark, hadis ile sünnet arasındaki fark, hadis ve sünnet arasındaki farklar

Bu kategoride yer alan İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hadis ve sünnet arasındaki farklar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.