Anasayfa
24 Kasım 2022, 12:04
missa04
Abone

İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi

İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi

Kayıtsız Üye
Üniversite okumadan imam hatip Lisesi mezun olan biri cami hocası olabilir mi
Ben imam hatip Lisesi okuyorum cami hocası olmak istiyorum üniversite okumadan olabilirmiyim acaba? Bilen bir kardeşim varsa lütfen yardımcı olsun

Okudunuz mu?  Zararlı alışkanlıklar ve bunların insan hayatı üzerindeki etkileri nelerdir

Cevap: İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi

Fetva Meclisi
Üniversite okumada camilerde imam olabilmek için imam hatip lisesi mezunu olmanız şarttır. Cami İmamı olabilmek için En az İmam haip lisesi mezunu olmak KPSS ve DHBTT sınavına girmiş olmanız lazım. Açık öğretim imama hatip lisesi okuyanlar için istenen belgeler aynıdır. İlahiyat Fakültesi mezunu olanlar içinde durum değişmemektedir.


Yorum: İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.Ben imam hatip lise mezunuyum kuran kursu hocası olmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor yardımcı olur musunuz

Okudunuz mu?  Güvercin Uçurana Selam Verilmez Mi? Güvercin Besleyenin Şehadeti Kabul Olmazmı?

Yorum: İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi

mum
İmamhatip mezunu sadece Kuran kursu da ders verebiliriz, ücretli ders hocalığı
Kalıcı, öğretmenlik yapmak için mutlaka ilahiyat Lisans bitirmek gerekiyor.

Yaz dönemi kuran kursunda Ücretli ders için müftülüklere başvurmanız gerekir.

Okudunuz mu?  Denize girmek günah mı

Kayıtsız Üye
Ben liseyi bitirdim şimdi üniversite sınavına girip ilahiyatçı kazanırsam cami de hocalık yapabilir iyim yapmam gereken nelerdir nerelere baş vurmam gerekir ilahiyati bitirince cami hocası olmak için mülakata girermiyim cami bayn hocası olmak için neler yapmam gerekir


Ensar
Liseyi imam hatip olarak bitirdiyseniz kpss + dhbt sınavı var ona girip 90 almanız gerekir. Mülakata çağırılabılmenız için.
Eğer düz lise çıkışlıysanız ilahıyatı okumanız gerekir. Kuran kursu öğreticisi olabilmek için en az imam hatip mezunu olma şartı vardır. Imam hatıp mezunu değilse ilahiyat mezunu.. Bu ister lisans ister önlisans (ıkı yıllık açıktan) ılahıyat olsun farketmıyor. Ama tabiki atamalarda öncelik lisans mezunlarının.
Kısacası ılahıyattan mezun olduktan sonra KPSS+ DHBT sınavına giriyorsunuz. Daha sonra puanınızın yüksek olması dahilinde sözlü mülakata çağırılır ve mülakata girersiniz.
Allah yardımcınız olsun .

Okudunuz mu?  Zemzem suyunun vücuttan ter olarak atildığı bilgisi kuranda hangi ayette geçmektedir?

imam hatip lisesi mezunu imam olabilir mi , imamhatip mezunu olanlar hangi meslek, imam hatip lisesini bitirince hangi meslek olunur

Bu kategoride yer alan Zina yapılan kişiyle evlenilirse zina günahı af olurmu yada hafiflermi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmam hatip lisesi mezunu cami hocası olabilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.