Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:57
fikih
Abone

Vakit namazlarının sünneti yerine kaza namazı kılınırmı

Vakit namazlarının sünneti yerine kaza namazı kılınırmı

mum
Hadis-i şerifte Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Kim namazı unutursa veya uyuyup kalırsa hatırlayınca onu kılsın. Onun kefareti ancak budur. buyurmuştur. Mükellefin geçmiş Vakit namazlarının kazasını kılmasının delili hadisle anlaşılmaktadır. Netice itibarı ile eğer kişinin farz namaz borcu var ise Sünnet yerine kazasını kılması daha evladır. Ama malesef günümüzde sosyalmedya da veya gerçek hayatta olsun bu tür sorularla karşılaştığımız için söyleme gereği duyuyorum Hocam benim kaza namazım var sünnet yerine kaza namazlarımı kılsam olurmu evet olur diyoruz ama malesef ne kaza namazı nede sünnet namazını kılıyorlar. Böyle davranmak Müslümanın ahlakına yakışmaz..


Cevap: Vakit namazlarının sünneti yerine kaza namazı kılınırmı

ZİREGÜL
bu sıkça sorulan bir soru fakat neden sünnetler bırakılmak isteniyor kaza namazı olanlar isterse vakit namzlarınını sünnetlerinide kılarlar ardından kazada kılabilirler

Bu kategoride yer alan Adak orucu peş peşe mi tutulur, adak ne anlama geliyor niçin yapılır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vakit namazlarının sünneti yerine kaza namazı kılınırmı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.