Anasayfa
8 Nisan 2022, 1:15

Yırtık pantolonla namaz kılınır mı?

Yırtık pantolonla namaz kılınır mı?

mum
Setri avret yani her müslümanın avret yerlerini ve kendisini olumsuz hava şartlarına karşı koruyacak elbise giymesi farzdır.Namaz içinde avret yerinden bir kulağın üçte biri kadar bir yerin üç tesbih(sübhanellah )okuyacak kadar açık kalması namazı bozar.Zira farz terk edilmiş olur.

Okudunuz mu?  6 kardeşiz 5 kız 1 erkek miras kalan 70 dönüm arsayı nasıl paylaşırız?

Cevap: Yırtık pantolonla namaz kılınır mı?

Darusselam
Avret yerlerinin namazda örtülmesi farzdır. Diz kapağı ile göbek deliği arasında kalan bölümdeki yırtıkların toplamı bir diz ile kalça arasındaki bölümün dörtte birinden fazlasını oluşturuyorsa namaza engel olur. Daha azı engel olmaz.


sokuk rlbise ile namaz olurmu, yırtık pantolonla namaz, yırtık kıyafetle namaz kılınır mı

Bu kategoride yer alan Ölü Yıkayan Kişinin Aldığı Para Helal midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yırtık pantolonla namaz kılınır mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.