Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:40
missa
Abone

Namaz kılarken gülmek

Namaz kılarken gülmek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben sürekli Namaz kılırken gülüyorum Abdestim bozuldu diye şüphe ediyorum ve bir daha Abdest alıyorum bazen 1 Vakitte 3-5 kere Abdest aldığım oluyor1.5 -2 senedir vesveseyle uğraşıyorum bu duruma annem ve babamda çok kiziyorlar ne yapmaliyim bilmiyorum


Cevap: Namaz kılarken gülmek

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz: Öncelikli olarak Namazda sizlerin gülmesine sebep olacak durum nedir? Onu bir bilmeniz lazım Vesvese konusuna gelince Bu tür şeytani vesveselere asla kanmayınız şeytan vesvese vererek sizleri dininizden soğutmak ister. Bu tür vesveselere asla itibar etmeyiniz Düşünün hırsız hiç boş eve girermi? hayır asla girmez çünkü boş olan evde kendine yarayacak bir şey yoktur. Unutmayın şeytan da boş kalbe girmez şeytan sizlere vesvese vererek kalbinizdeki imanı çalmaya çalışıyor sizlerde imanınızı çaldırmayınız. Selametle kalınız….


Namaz içinde gülmek

Kayıtsız Üye
namaz da sürekli gülme geliyor namazda iken azıcık bile komik bir şeye gülüyorum mesela aklıma bir şey geliyor gülüyorum cemaatle kılarken de sürekli titriyom gülüyom huşusuz kılıp gülsem veya çok komik bir şey olsa gülsm sorumlu muyum ne konuda olursa olsun gülsem sorumlu muyum namaz içinde ve bundan nasıl kurtulurum
Komik şeyleri bilerk veya istemeden düşünüp gülsem cemaatle kılsam da aynı hükümler geçerli mi

Okudunuz mu?  Bel üstü yattığımda şeyimi sürtündürdüğümde damla halinde bir sıvı geliyor bu meni mi mezi mi?

Yorum: Namaz kılarken gülmek

arifselim
Namaz kılarken Allah’ın huzurunda olduğunu düşün. Rabbinle konuştuğunu unutma, O seni dinliyor ve sana cevap veriyor. Biraz ciddi olmaya çalışmak zorundasın. Eğer kendin işitecek kadar sesli gülersen namazın, yanındakiler seni işitecek kadar sesli gülersen hem namazın hemde abdestin bozulur.

Okudunuz mu?  Hz Alinin ölümü nasıl oldu ?

Kayıtsız Üye
Arkadaş bu vesveseler hassas insanlarda oluyor. Kendimi namaza vereceğim huzuru hissedeceğim diye, belki yıllar sonra erilecek huzur halini gayr i fıtrî bir şekilde etmeye çalışan ve ibadetlerinden sürekli zevk almaya çalışan ve bu zevki alamadığında ibadeti yerine getirememiş olduğunu zanneden ve olaylardan çabuk müteessir olan insanlarda oluyor. Bu manevi lezzetlerin peşinde koşmak yerine ibadete devam edebilmenin Allah katında makbul olduğunu bilmek gerekiyor. Büyüklerin ne olursa olsun namazını kıl bunlara takılma ve kulak asma tavsiyelerine uyamayan ve ben bunu bildiğim gibi yapmalıyım düşüncesine kapılan insanlarda bu davranış takıntı zorlantı denilen hastalığa dönüşür ve kesinlikle doktor yardımıyla ve ilaç tedavisi ile müdahale edilmelidir ve kesinlikle doktor tamam demeden ilaç bırakılmamalıdır

Okudunuz mu?  Anne baba ve çocuğun yapması gereken görevler nelerdir ev içerisinde nasıl davranmalıdırlar

Erdogan
Selamun aleykum arkadaşlar cemaatle namaz kilarken bazen aklima komik seyler geliyor yanlislikla gulmesem bile degisik ses cikariyorum kendimi zorluyorum bazen yanimda onumden küçük cocuk felan geciyor yanlislikla gulecek gibi oluyorum ne yapmaliyim


emirhan uysal
La havle vela kuvvete demeniz işin çözümü olabilir.Sürekli Allah’a sığınmanız gereklidir.Bu gibi durumlarda bazı alimler diyorlar ki :
Göz kapatmak mekruh olsa da zorunlu bir durumda kapatılabilir.İsterseniz bunun yerine buna yaklaşmanızdan çok size şunu öneririm :

Okudunuz mu?  Kabir Ziyareti

Kimin karşısında olduğunu bilirsen gülecek bir şey bulamazsın.Cehennem ateşi çok kara ve sıcaktır.Bunları aklınızdan çıkarmazsanız gerekli çözümü elde edersiniz.


Namaz kilarken komik, namazda gülmek

Bu kategoride yer alan Deniz ürünlerinden karides yemek haram mı mezheplere göre hükümlerini verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken gülmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.