Anasayfa
10 Ocak 2024, 8:39
Sohbet
Yönetici

Adiyat suresi ne anlatıyor

Adiyat suresi ne anlatıyor

melle
Adiyat suresi neden bahsetmiştir ?

Adiyat süresi mekede inmiştir 11 ayetten oluşmaktadır

Âdiyât sûresi Mekke’de inmiş olup, Allah yolunda cihâd edenlerin, düşmanlar üzerine hızla giden atlarından bahseder. Hızla koşup saldırırken bu atlardan şidetli bir ses işitilir. Tırnaklarıyla taşlara çakarlar da, onlardan ateş uçuşur. Tozu dumana katarlar.

Okudunuz mu?  Kuran-ı Kerim Okurken Nefes Yetmemesi

Sûre, gazilerin atlarının Allah katındaki şeref ve üstünlüklerini göstermek için, insanın, Allah’ın ona verdiği nimetlere nankörlük ettiğine, O’nun lütuf ve bof ihsanlarını inkâr ettiğine dâir bu atlara yeminle başlar. İnsan, bu nankörlüğünü ve nimet bilmezliğini hal ve söz diliyle ilan etmektedir. Aynı zamanda sûre, insanın tabiatından ve onun malı çok sevdiğinden bahseder.

Okudunuz mu?  Din olgusu nedir kısaca açıklama

Bu mübarek sûre, mahlûkâtın, hesap ve ceza için dönüşlerinin sadece Allah’a olacağını; mal ve makamın âhirette hiçbir faydası olmayacağını, sadece iyi amelin fayda vereceğini açıklayarak sona erer.


Yorum: Adiyat suresi ne anlatıyor

AYSEVEN
on bir ayetten oluşan bu kıymatli surede Allah yolunda cihad edenlerden bahsedilmektedir insanların nankörlüklerinden ve eninde sonunda dönüşün Allah’a olacağından bahsedilmektedir

Okudunuz mu?  Bedir savaşında müslümanlar ve müşrikler kaç kişiydiler

adiyat suresi ne anlatıyor, adiyat

Bu kategoride yer alan Cinsiyet değiştirip kadın olan birinin evlenmesi caiz midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Adiyat suresi ne anlatıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.