Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:37
missa5
Abone

Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir bir örnekle açıklar mısınız…


Cevap: Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

mum
Evrenin yaratılışı mükemmeldir yani noksan değildir tas tamam eksiksiz yaratılmıştır.
Örneğin güneş mükemmel yaratılmış, insanı ne yakıyor ne donduruyor, bilim adamları bir santim dünyaya yaklaşsa kül eder, bir santim uzaklaşsa dünya donar. Bu yaratılışın mükemmel olmasının sadece bir örneğidir.

Okudunuz mu?  Cennette insanlar birbirlerini tanıyacaklar mı ?

Mülk süresinde bu konuda Allah Teala şöyle buyuruyor:

3. O, gökleri, birbiri üstünde, yedi kat olarak yaratandır. Her gök, diğerinin kubbesi gibidir. Ey muhatap! Allah’ın eşsiz yaratmasında herhangi bir eksiklik, bozukluk, ihtilaf veya uyumsuzluk göremezsin. Bilakis onların yaratılışları son derece sağlamdır. Yüce Allah, mahlukatm yaratılışının yüceliğini göstermek ve gücünün üstünlüğüne dikkat çekmek için "Onlarda" demeyip Rahman’ın yaratmasında" buyurdu. Göklere ve onların sağlam yaratılışlarına tekrar bak. Herhangi bir çatlak veya yarık görebilecek misin?

Okudunuz mu?  Peygamberimiz sevgisi ile ilgili şiirler

4. Sonra tekrar tekrar bak. Bu harikulade göklere ibret gözüyle defalarca bak. Gözün, senin istediğini göremeden, son derece yorgun ve bitkin bir halde, boynu bükük ve zelil olarak sana döner. Fahreddin Râzî şöyle der: Yani, sen tekrar tekrar baksan, gözün, bulmak İstediğin bozukluk ve kusuru bulamaz. Aksine, yorgun ve bitkin olarak, istediğini görmeden, uzaklaştırılmış olarak zelil bir halde döner. Kurtubî şöyle der: Gözünü göğe çevir ve tekrar tekrar bak. Gözün sana zelil ve kusur ve bozukluk görmekten uzak bir halde döner. Yüce Allah’ın tekrar tekrar bakmayı emretmesinden maksat şudur: İnsan bir şeye bir kere baktığında, tekrar bakmadıkça, onun kusurunu göremez. Âyetteki "iki kere"den maksat çokluktur. "Gözün sana yorgun ve zelil olarak döner" mealindeki âyet bunun delilidir. Bu, çok bakmanın delilidir.

Okudunuz mu?  Evdeyken iç çamaşırla kalıyorum caiz mi

Yorum: Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Tabiki de mevsimlerin aynı tarihte başlayıp bitmesi.


Yorum: Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir

Kayıtsız Üye
Din kültürü dersinde bana bu site çok yardımcı oluyor. Harika cevaplar var.


evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir, evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir örnekler, evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir bir örnekle açıklayınız

Bu kategoride yer alan Dini nikahlı nişanlım beni terk etti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evrenin yaratılışının mükemmel olması ne anlama gelir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.