Anasayfa
2 Ekim 2021, 14:14
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare rüyamı yorumlar mısınız?

İstihare rüyamı yorumlar mısınız?

Okuyucu.
Cümleden selâmün aleyküm.
Kısaca sizlere durumumu özetlemek gerekirse eşim ile boşanma durumlarına adım atmak üzereyiz.
Bir arkadaşıma benim için durumla ilgili namaz kılmasını rica ettim.tam hatırlamamak ile birlikte rüyasında gece yıldızlar altında kanatlı bir at ile gökyüzünde uçtuğunu görmüş. Daha sonra bir set görmüş ve yeşil çimenlik görmüş. Gerçi devamını uyanıp uyuduktan sonra görmüş. Ve arada boşluklar var hatırlayamıyorum demişti. Allah rızası için yorumlar mısınız.?

rüyayı tam olarak az önce öğrendim.
gece kanatlı bir at üzerinde dağların ve tepelerin üzerinde uçarken görüyor ama at üzerindeki insanın kim olduğunu çözemiyor. yani kendisimi yoksa ben mi o tam belli değil. devamında yine gece ve dağ tepesinde asmaların içinde buluyor kendisini. bir kaç tanımadığı insan var. asmaların kökleri yok ama kafaları havada bir şekilde dalları uzun kol atmış yeşil yaprakları var. dağları yem yeşil çimenlerle görmüş.


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. Öncelikle şunu bilmelisiniz ki istihare için herkesin kendisi için yapması gerekir. Sünnet bu şekildedir başkasını istihareye kendisi için yatırmak yeni ortaya çıkan bir şeydir maalesef. Bu görülen rüya ile istiharenize bir anlam veremeyiz. Şimdi size tavsiyem istihareye kendiniz yatın. Samimiyetle yapmaya çalışın çünkü istihare demek dua etmek ve hayır istemek demektir. İstihare için rüya görmek şart değildir. O niyetiniz her neyse Allah içinize o konu hakkında bir his verir ve o his sizin için bir işaret olur. Allah’a emanet olun.


Cevap: İstihare rüyamı yorumlar mısınız?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm istihare için rüyaya yattım,muradımın akıbeti için sevdiğim kişiye birisi vasıtası ile haber yollamıştım yok olmaz demiş fakat ben tekrar kandılde kendisiyle konuşmayı düşünüyorum ve bir kaç istihareye daha yatmayı düşünüyorum. genel olarak şunları gördüm. Bir tane gelin görüyorum genç siyah saçlı çok güzel gelinliğinin kolları beyaz tül
Bir de galiba annem bana yün yelek ormuş cepleri yok diyorum fakat giyiyorum bir tarafı köyü olmayan kahverengi diğer tarafı mavi

Okudunuz mu?  Rüyada kına görmek

Cevap: İstihare rüyamı yorumlar mısınız?

arifselim
Aleyküm selam. Değerli kardeşim. İstihare de ilk görülen rüyaya itibar edilir. Bir defa işaret aldıktan sonra aynı konu için istihare tekrar edilmez. İlk anlattığınız rüya hayırlı ve olumludur. Ama istihare için esas olan rüya değil Allah’ın o konuda olumlu veya olumsuz olarak içinize verdiği istektir. Bu istekte yanılmamak için çok büyük bir ihlasla yerine getirmeniz gerekir.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm niyetim için rüyaya yatmıştım.Rüyamda Urfa Balıklıgöl’e gidiyormuşum.Orası Kabe gibi çok kalabalıkmış.Biliyorsunuz Hz İbrahim’in makamı aynı zamanda.Gole girecekmişim annem diyor gole girme izdihamda ezilir,boğulursun diyor.Ben de bir şey olmayacağını düşünüyorum ya da söylüyorum.Bu arada sevdiğim kişi Urfalı ve bu benim Balıklıgöl’ü 2.görüşüm.Ayrıca istihare 7 defaya kadar tekrar edilirmiş ben bazen olumlu bazen olumsuz görüyorum.


arifselim
Aleyküm selam kardeşim. İstiharede ilk görülen işaretten sonra artık o konu için tekrar edilmez. Eğer bir içiniz rahat etmiyor ve şüphede kalırsanız o zaman tekrar edilebilir. Bu rüyanız ise olumlu olarak tabir edilir. Gol ve balık kısmet ve nasip için tabir edilir. En doğrusunu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Rüyada Allah razı olsun demek

Eminek
Selamün Aleyküm …Aslında arkadaşım çok merak ediyor arkadaşımın bir çıktığı çocuk vardı çocuk onu seviyor ama o çocuğu sevmiyordu ailesi de çocuğu seviyor sırf ailesi istedi diye çıktı daha sonra istihare namaz ı nı kılıp yattı ve bana anlattı sol elimde yılan vardı yılanın boğazını sıkıyordum sağ elim de de bir at vardı at zincir i kırıp kaçtı sonra at o yakaladım kendime doğru çektim at yılan dan çok kaçıyordu bu arakadsımın rüyası yorumlarmısınz çok merak etti..ha bu arada rüya da yılan görübce arkadaşım kötü biri diye düşünüp ayrılmaya karar vermiş daha sonra daha o demeden ailesi
Karar değiştirip vazgeçmiş…


arifselim
Aleyküm selam. İstihareden önce yapılması gereken şey istişare etmektir yani danışmaktır. Eğer birisi içine sinmiyorsa zaten onunla evlenmek uygun değildir ve istihare yapmaya da gerek yoktur.


Yıldırımer42
Selamınaleyküm istihare için yattığım rüyada 13 yıl önce ölen eniştemi canlı olarak gördüm ve sarılıp ağladım uyandığımda ise hissettiğim şaşkınlıktı


arifselim
Aleyküm selam. Bu gördüğün rüyan istihare için sana yeterli bir işaret olarak kabul edilmez. Bu durumda istihareni tekrar edebilirsin. İstiharede en önemli işaret içine gelen hislerindir.


Kayıtsız Üye
Mrb ben eşimden ayrıyım boşanma davamız devam ediyo, eşim yeniden barışmak istedi bende istihare yaptım 7gün boyunca 7. gün rüyamda iki katlı bir evin geniş bir balkonu var orada seccademi seriyorum namaz kılçam ama rüzgar eşiyo sanırım yağmurla beraberdi ve kırmızı dutlar rüzgarında etkisiyle dökülmeye başlıyodu bir anda ve her yer dut oluyor bende burda namaz kılamam diyip içeri geçiyorum. Ben normalde örtülüyüm ama rüyamda çiçekli straplez pembe ince kumaştan uzun bir elbise giyiyorum babamlarda var ama çekinmiyorum hiç yorumlarsanız çok sevinirim

Okudunuz mu?  Rüyada kevser suresini okumak ne demektir?

arifselim
Merhaba hanım kardeşim. Görmüş olduğun rüyan barışmanın hayırlı olmasına ve aslında sende hatalar olmasına alamet eder. Açık olduğunu ve çekinmediğini görmek hata işlediğine yorumlanır. İstişare et, danış ve sonra bir karar vererek Allah’a tevekkül et.


Kayıtsız Üye
İstihareyi birisi için kılmıştım.nasibimi yoksa değilmi diye.rüyamda bir beyaz sayfa gördüm ve burda kalp ve ömür yazısını gördüm.

Merhaba ben nişanlıyım ve onun adına istihareye yattım rüyamda siyah parlak bir araba gördüm içinden 3 kişi iniyordu üzerindeki kıyafetleri hepsi siyah idi?


arifselim
Merhaba. İstihare için herkesin kendisi için yapması sünnet ve doğru olanıdır. Bu rüyan olumlu olarak yorumlanmasa da net bir işareti olmadığı bellidir. Kişinin kendisi için yapmasını tavsiye ederiz.


Kayıtsız Üye
ben bir arkadaşımın niyetiyle istihareye yattım Bu Arkadaşımın kuzeni buna Talip ama annesi Siz akrabaşınız kardeş sayılırsınız diyerek izin vermiyor arkadaşım da bu yüzden çok kararsız kaldı ben de Allah’im bize doğru yolu göster bu arkadaşım için hayırlı mı değil mi diye niyet edip istihareye yattım Rüyamda bir bebek gördüm bu bebek böyle bir yerlere tutunarak yürümeye çalışıyordu böyle güzel bir bebekti sonra sabah ezanını duyup kalktım sabah namazını kıldım bundan sonra tekrar istihareye yattım Ama bu sefer bir şey görmedim Birincide bebek ikinci de hiçbir şey görmedim Bunun anlamı nedir yorumlarmısınız

Okudunuz mu?  Rüyada bıçaklandığını görmek

arifselim
İstihareye herkesin kendisi yatması gerekir. Bu gördüğün rüya hayırlı ve olumlu manadadır ancak o kişinin kendisinin istihare yapması uygun olur. Ayrıca kuzeni ile evlenmesi haram değildir. Kuzenler kesinlikle kardeş gibi değillerdir.


Kayıtsız Üye
Merhaba. İki yıldır konuştuğum biri var. Ailemle tanıştırmak istedim ancak bazı nedenlerden dolayı ailem tanışmak istemedi ve evlenmemizi uygun görmediklerini söylediler. Ben de konuştuğum kişinin hakkımda hayırlı olup olmadığını görmek için istihare yaptım. Aileme karşı gelip onları üzmek de istemiyorum. Rüyamda sevdiğimle birlikte onun memleketindeydik ama kasvetli bir hava vardı. Onunla tartışıyorduk ve bir sürü zorlukla karşılaşıyorduk. Hep ben bir şeyler yapmak için çabalıyordum. O ise hiçbir şey yapmıyordu. Ancak ben onu yine de seviyordum. Gördüğüm bu rüya benim için ne anlama geliyor olabilir?


arifselim
Merhaba. Aslında bu rüyanın sana neye işaret ettiği açıktır yani ölümsüzdür. Zaten istihare esnasında yada uyanınca kalbine bir his gelir. Güvenilir ve tecrübe sahibi büyüklerinle de istişare ederek hayırlı olanı tercih etmeye gayret et ve aileni üzme.


plt103
Merhaba. Ben evlilik teklif etmek istediğim bir kız için istihareye yatmıştım. Rüyam da bir yerden geçerken uzun boylu tanımadığım bir kadının 2 yasına yakın bir erkek çocuğu önüme düşüyor. Boğazına bir şey kaçmış gibi kıvranıyor. Kadına soruyorum boğazına bir şey mi kaçtı, evet diyor. Müdahale ediyorum kurtarmaya çalışıyorum olmuyor. Ambulansı arıyorum gelmiyor. Sonra kadını hastane de yatarken görüyorum çocuğunu da gömmüşler diyorum. Sonra rüya bitiyor. Rüyamı yorumlarsanız memnun olurum.

Okudunuz mu?  Rüyada Ebu Cehil Görmek anlamı tabiri nedir?

arifselim
Merhaba. İstiharede esas olan senin kalbinin o niyetin hakkında ne hissettiğidir. Kalbinin meylettiği şey sana bir işaret olarak kabul edilir. Bu rüyan olumsuz manaya işaret eder ancak sen içine doğan hisse bakarak bir işaret kabul edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hayırlı geceler ben rüyamda savaşıp galip geldiğimizi cami minaresi yıkılırken Allah cc Allah cc diye bağırıyorduk o sırada kuşlar ve arılar da bizimleydi minareyi tutup yerine koydular yorumlarmışımız rüyamı


arifselim
Aleyküm selam. Bu rüyanı istiharede görmüş isen hayırlı ve olumlu manadadır. Bir rüya olarak görmüşsen toplumsal olaylara yorumlanır. Belaların ve musibetlerin Allah’ın izniyle uzaklaştırılmasına tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Ceyce
Merhaba rüyamda.evlilik düşündüğüm kişi niyetine yattım niyetine yattığım kişiyi değilde başka bir erkeği gördüm ismi de farklıydı.erkeğin üzerinde yeşil çiçek desenli gömlek vardı sandalyede oturuyodu yanında benim için de yer ayırmış oraya oturmamı istiyo.ben ondan daha aşağıda kaldığımı hatırlıyorum.ve otururken bir mahçup özgüvensiz ve utangaçlığımı hatırlıyorum.niyetine yattığım kişiyi görmeyip bir başkasını görmek ne anlama geliyor.


arifselim
Merhaba. İstiharede öyle bir rüya görmek açık bir işaret sayılmaz. Buna olumlu yada olumsuz bir işarettir denemez. En doğru işaret ise insanın kalbinin neye işindiğidir. Bu his en açık işaret olarak kabul edilir. Eğer için rahat etmediyse tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Rüyamda siyah at gördüm sırtında keçe vardı binilecek yeri yoktu ardından Baba annemin bilmediği oğlu varmış galiba. Ölmüş eşi geldi yani yengem annem babaannem ve yengem gitti bende ata eyer yani binecek yerine koydum ama binmedim

Okudunuz mu?  Rüyada kız istemek görmek ne demek

Rüyamı yorumlayın


arifselim
Rüyada görülen siyah at çok hayırlıdır. Rüya sahibinin manevi açıdan ilerleyeceğine ve huzurlu olacağına işaret eder. Sevindirici haberler almaya ve Allah’ın izniyle başarılar elde edeceğine tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.


Kayıtsız Üye
Merhaba, sabah ezanından sonra gördüğüm bir rüya için yorum yaparsanız sevinirim. Rüyamda limanda duran bir gemi var. Bir sürü insan bu gemiye binmeye çalışıyoruz. Fakat bu gemiye binmek hiç kolay değil. Normal yolun üzerine (3-4mt kadar yükseklikte) yapılmış demir profillerden ve ortaları boşluklarla dolu zorlu bir yol. Oturur vaziyette sürüne sürüne geçiyoruz zorlu yolu ben en öndeyim. Uzun ve zor bir geçiş oluyor. Gemiye inen merdivenin başına ulaşılayorum zorlukla. Aşağıda tüm gemi personeli bizi hazırolda bekliyor. Hepsi çok düzgün giyinmiş. Bu sırada babam sesleniyor arkadan dönüp bakıyorum. Arkamda elinde bir sürü yükle ablam gelmeye çalışıyor, onun daha arkasında annem var, onun yükü dahada çok, baya zorlanıyor. Babamsa geminin dışında bir yerde durmuş kızım kahveni unutmuşsun diyor ve bir sehpayı hızla itekliyor. Sehpa anında yanıma geliyor üzerinde bir fincan kahve var. Alıp içiyorum biraz sonra kahvemi dökmeden ilk merdivene çıkmaya çalışıyorum.


arifselim
Merhaba. Eğer bu rüya istihare rüyası olarak görülmüşse olumlu manada yorumlanır. Ancak yorum öyle olsa bile sen yinede kalbine gelen hissin olumlu mu değil mi ona bakmalısın. Çünkü istihare demek kalbin bir şeye meyletmesidir. Ayrıca bir rüya yorumu olarak zor bir dönemden sonra ulaşılacak olan ferahlığa tabir edilir. Herşeyi hakkıyla bilen sadece Allah’tır.

Okudunuz mu?  Rüyada Büyü Kitabı Görmek

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam çok kararsız bir durumda kaldım bende istiare yaptım. Rüyamda sevdiğimle birikte otobüse biniyorum. Bana gülümsüyor on tarafta oturuyor bense biraz daha arkada. Annemde yanımda bir ara birileri geliyor mavi elbiseli onlarla gülüyorum sohbet ediyorum mutluyum yani. Önde bir kadın benden rahatsız oluyor kırmızı süratli yaşlı bir kadın. Yüzü çirkin bana laf atıyor bende ona karşılık veriyorum.Kim bu diyorum otobüstekilere senin kaynanan deniyor ben diyorum artık bitti daha beni almazlar. Sonra otobüsten iniyorum sevdiğim çocuğa bakıyorum yok hiç bir yerde çok da ne yaptığımı bilmiyorum elim ayağıma dolanıyor. Sonra bir kavga görüyorum o kadın kavga ediyor birilerini basına toplamış beni öğrenmiş sebep o. Ben annemle kaçıyorum ordan gözümden yaş geliyor. Sevdiğim çocuğu arıçam arayamıyorum öyle elim ayağıma dolanmış Annemde kaygılı ağlıyor kaçmak istiyoruz o kadın bize kötülük yapacak sanıyoruz. Sonra arıyorum sevdiğimi neden beni aramadığını soruyorum ben seni bekledim otobüsten inince yoktun diyor bana bir şeyler söylüyor içim rahatlıyor. Hocam yorumlarmısınız


arifselim
Merhaba. Çok ayrıntılı bir rüya görmüş olsan bile İstihare açısından bu rüyanın sana açık bir işaret olduğunu söyleyemeyiz. Zaten en önemli olan rüya değil, kalbin hangi yöne meylettiğine bakılmasıdır. Eğer için ferahlamış ise bu olumlu, eğer daralmış ise bu olumsuz demektir. Yök eğer için rahat değilse bir daha tekrar edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam ben boşanma istiharesi yaptım eşimle boşanmamam hayır mı şer mi diye niyet ettim hayırsa yeşil beyaz şer se siyah kırmızı göster dedim . 1 gün rüyamda bir arabanın içerisindeyim önümüzde hızla giden arabalar var kaza yapıyorlar bir kadın fırlıyor simsiyah giyinmiş bir kadın bende polisi aramak istiyorum kırmızı bir tabela görüyorum sokak ismi polise tarif etmek için konuşamıyorum ablama sen ara diyorum sonra birisi beni saldırmış yabacı birisi kollarım mosmor eşim diyor bunu sana kim yaptı diyor sonra ama bişey yapmıyor eşim onlar da dalga geçer gibi diyor ki elalemin karısını nasıl dövdün diyor benim de üzerimde siyah çarşafim var .2Gün rüyamda yılan görüyorum suya giriyor büyük yeşil bir yılan oluyor ben ondan korkuyorum kırmızı bir araba var yanımda ordan atlıyorum yılanın olmadığı bir yere 2 rüyamda da uyandığım da hep kötü şeyler hissettim özellikle 2 rüyamda çok korktum bu rüyalarımı yorumlarsanız çok sevinirim hocam ve beni aydınlatın olursunuz hayırlı günler Selamün Aleyküm. ..

Okudunuz mu?  Rüyada Kök görmek (İmam Nablusi)

arifselim
Aleyküm selam. Gördüğün rüyaların olumsuz olduğu açıktır. Boşanma ile ilgili olarak kesinlikle çevrende bilgili, güvenilir ve senin hayrina olacak şekilde sana yol gösterecek birilerine danışmalısın. Sakin sadece istihare ile hareket etme. Bu büyük bir sorumluluktur. Çünkü rüya olsun his olsun insanın daima yanılması mümkündür. Allah yardımcın olsun.


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam Allah sizden razı olsun beni bilgilendirdiğiniz için ben 2 gün istihare yaptım 7 ye tamamlamak istiyorum hemen karar vermek istemiyorum sabah namazından sonra yine yaptım bu sefer de yeşil bir otobüs gördüm birde siyah çarşafımı giydiğimi gördüm bu rüyada bişey hissetmedim bu yüzden 7 ye tamamlasam bir sakınca olur mu ? Selamün Aleyküm…

Okudunuz mu?  Rüyada elinden ağaç çıkması

arifselim
Aleyküm selam. için olumlu yada olumsuz eğer rahat etmezse 7 sefere kadar istihareye devam edebilirsin bunun bir sakıncası yoktur. İstihare demek, kalbin bir şeye meyletmesi demektir. Bu kalbe gelen his ve istek kişiye en doğru işaret olarak kabul edilir. Sonunda Allah’a tevekkül ederek bir karar verilir.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hocam sizden Rabbim tüm dualarını kabul makbul eylesin sıkıntılarınızı gidersin inşaAllah hayırlı günler …


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm hocam iyi günler ben istihareyi tamamladım son iki rüya kafamı karıştırdı iyimi kötümü anladım siz daha iyi anlarsınız . Rüyamda hamile olmadan doğum yaptığımı görüyorum bebek kesesiyle beraber doğuyor herkes çok şaşırıyor göbek bağınıda kaynanam kesiyor kız mı erkek mi diye soruyorum kız diyorlar bende diyorum ki ben erkek istiyodum ama diyorum buda Allah tan olur diyorum . Bir anda büyüyor 1 ,yaşlarında oluyor kucağıma falan alıyorum . Son rüyam da yatak odamızda yerde bir sürü karınca görüyorum sürü halinde birde yağmur yağdığını gördüm eşimin ayakkabılarının üstünde bir tane boru var yağmurdan dolayı o borudan çok şu geliyor hemen biraz ıslanıyor ama hemen eşimin ayakkabılarını alıyorum bu kadar hocam beni bilgilendirirseniz çok memnun olurum hayırlı günler dilerim .


arifselim
Aleyküm selam. Bütün gördüğün bu rüyalar hayırlıdır. Özellikle de kız bebeğin doğması çok hayırlıdır ve içinde bulunduğun sıkıntılarından kurtulacağına dair bir müjde gibi kabul edilir. İstiharede kalbine gelen hissin sana daha sağlam bir işaret olarak kabul edebilirsin.

Okudunuz mu?  Rüyada Kız çocuğu görmek

pamuk
Selamün aleyküm Hocam bende istihareye yattım. Rüyamda okyanusun ortasındaydık bir büyük gemiye binmişiz kalabalıktı amacımız balık tutmaktı. Kuzenim ve benim üzerimden defalarca dev dalgalar geçiyor fakat bir şey olmuyor her seferinde gülüp eğleniyorduk. Daha sonra kendimi evimin bahçesine gelmiş görüyorum her yer şu içinde bir tane kahverengi balık ( sanırım sazan balığı ) suyun içinden çıkıp şu olmayan başka bir bodrum gibi yere indi bense kendi kendime nasılda olmuyor diyorken balık merdivenlerden yürümeye başladı ve suya atladı. 2. rüyamda ise yemyeşil bir su gördüm ben balkondan bakıyorum. suyun içinde küçük bir erkek çocuğu timsahın üstüne binmiş halinden memnun bir şekilde yüzüyorlardı.timsah hiçbir şekilde zarar vermiyordu. bir kaç canlı daha gördüm fakat hatırlamıyorum ama şu üzerinde batmadan nasılda yürüyorlar diye konuşuyordum. bu rüyam neye işaret ediyor şimdiden teşekkür ederim.


arifselim
Aleyküm selam. Görmüş olduğun her iki rüyanda hayırlı ve olumlu rüyalardır. Ancak istihare demek, kalbin rahatlaması yada o konuda sıkılarak daralması şeklinde bir hissin kalbe gelmesidir. Bu şekilde bir işaret daha isabetli olarak kabul edilir.

Bu kategoride yer alan Rüyada ev yıkılması görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare rüyamı yorumlar mısınız? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.