Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:51
missa4
Abone

Çürük diş dolgusu gusle engel midir

Çürük diş dolgusu gusle engel midir

Kayıtsız Üye
Diş dolgusu ve gusül abdesti
Selamun aleyküm hocam hanefi mezhebindenim dişimde çürük vardı hem görünüş niyetiyle hemde çürüğün kapatılması niyetiyle dolgu yaptırdım dinen bir sakıncası varmıdır gusüle engelmidir bu durum…yalnızca çürük kısımlar dolduruldu onun dışında bir uygulama yapılmadı…ALLAH razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Vecelle senauk neden cenaze namazında okunur

Cevap: Çürük diş dolgusu gusle engel midir

arifselim
Aleykum selam kardeşim. Geçmiş olsun. Bu durum hanefi mezhebinde ağız ve burun için vücudun dış kısmından sayıldığından dolayı bu soru sorulmaktadır. Ancak böyle bir tedavi zarurettir ve fetvada bunun üzerinedir. Yani diş kaplanabilir ve dolgu yapılabilir bunun gusle herhangi bir zararı olmamaktadır. İçiniz rahat olsun.

Okudunuz mu?  Bu evlilik hayırlıysa, bize çocuk nasip et

Cevap: Çürük diş dolgusu gusle engel midir

Kayıtsız Üye
Allah razı olsun sizden arifselim kardesim…neticede ben curuk yerleri yaptirdim ama bunu yaptirirken goruntusunude dusunerek yaptirdim yani disler kendi oldugu goruntusune kavusturuldu hemde curukler kapatilmis oldu benim bu dusuncemde bir keyfiyet yoktur degilmi asil olarak bunu bilmek isterim

Okudunuz mu?  Peygamberimizin eşleri kaç tanedir?

Cevap: Çürük diş dolgusu gusle engel midir

Şema
< keyfiyet yoktur degilmi asil olarak bunu bilmek isterim >
Dini hiç bir sakıncası yok rahat ol kardeş.


Kayıtsız Üye
Allah razı olsu sema kardes…gusul abdestinde bunu takinti yaptim dolgu var kabul oluyormu diye icimi rahatlattiniz sagolun çok teşekkür ederim

Okudunuz mu?  Medyum sitesinden aldığım para caiz mi?

Diş dolgusu gusül

Bu kategoride yer alan Dua ve abdestten sonra amin demek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Çürük diş dolgusu gusle engel midir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.