Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Gayrimüslim ne demektir kime denir?

Gayrimüslim ne demektir kime denir?

Kayıtsız Üye
Gayr-i Müslim ne demektir ? Kime denir ? Bilgi verir misiniz


Cevap: Gayrimüslim ne demektir kime denir?

Fetva Meclisi
Gayri müslim, Müslüman olmayan, İslam’ın dışında başka bir dine mensup kişiye denir. İnsanlar inanç bakımından iki gruba ayrılır: Hz. Muhammed’in peygamberlerin sonuncusu (el-Ahzâb, 33/40) ve bütün insanlığın peygamberi (el-A’râf, 7/158; Sebe’, 34/28) olduğuna inanan kimselere müslüman; Hz. Muhammed’in peygamberliğine inanmayan kimselere de gayri- müslim denilir. Bu tanıma göre ehl-i kitap olanlar (yahudiler ve hristiyanlar), mecusiler, dehriler, sâbiîler, mürtedler, müşrikler gayri-i müslim sınıfına girmektedirler.

Okudunuz mu?  Arapçada ''falan bin falan'' veya ''falan ebu falan'' ne demek

İslam ülkesinde bulunan gayr-i müslimlerle müslümanlar arasında birçok münâsebetler vardır. Bunlar iki grupta ele alınabilir: Zımmîler: Zımmî kelimesi, zimmet kökünden türemiştir. Sözleşme, antlaşma anlamlarına gelir. Istılahta ise; antlaşma sonucu sürekli olarak İslâm ülkelerinde ikamet etme hakkına sahip olanlara zımmî; müslümanlarla gayr-i müslimler arasında yapılan bu sözleşmeye de zimmet akdi denilir.

Okudunuz mu?  Keskin Dualar - Cevşenül Kebir: Cevşen Duası (Büyük Zırh)

gayrimüslim kimlere denir, gayrimüslim kime denir, gayrimüslim ne demek

Bu kategoride yer alan Şeyhlerin ellerini ayaklarını öpmek caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gayrimüslim ne demektir kime denir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.