Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Sahih hadisler vitir ve hanefilerde vitir

Sahih hadisler vitir ve hanefilerde vitir

Kayıtsız Üye
Internette çok karsilastim:Vitir namazı en sahih hali 2 rekat normal kilip selam vermek sonra 1 rekat kunutla okumak;rukudan önce veya sonra ve tekbir getirmeden.Ben hanefiyim,ama sahih hadis olana yonelmeyiz.En doğru kilinis hangisi?

(Lutfen bana "herkes mezhebine uymali" demeyin.Her mezhebte yanlislar var ve tum buyuk imamlar sahih hadisin kendilerinin gorusunden onemli oldugunu soylemisler.)

Okudunuz mu?  Cehr, hems, şiddet, rehavet, istila harfleri hangileridir ?

Cevap: Sahih hadisler vitir ve hanefilerde vitir

Şema
Vitir namazı ile ilgili hadisler konusunda imamı azam ne demiş ona baktın mı?
Yok ise bu araştırman doğru değil. Bir mezhebe bağlı olan biri, belir ilim elde ettikten sonra kendi mezhebine zıt olan hadis konsunda mezhep imamı ne fikir belirtmiş neden onu kaynak olarak almamış onu araştırıp ona göre bir karar varmak en doğrusudur.

Bu kategoride yer alan Vücut geliştirmenin dinimiz açısından bir mahsuru var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahih hadisler vitir ve hanefilerde vitir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.