Anasayfa
19 Mart 2022, 15:14
Sohbet
Yönetici

Tıkandı baba kimdir ?

Tıkandı baba kimdir ?

melle
Tıkandı baba hayat hikayesi

Tıkandı babanın hikayesi şöyledir.
Bir gün padişah eline küreği verir ve altın dolu bir yere götürür adama "istediğin kadar alabilirsin" der adama adamda küreği ters çevirip altına daldırnca altın kürekte kalmaz .
ikinci gün tekrardan adama birtepsi baklava verir ve onada derki "al bu baklavayı ye" der adamın durumu olmadığı için baklava tepsisini satar. Tepsinin altı "altın"la doludur padişah adama "yapacağım bir iyilik kalmadı" der.
Tıkanmış baba rüyasında çeşmenin kendisine geldiğinde akmadığını görür ve bir çubuk koyar yine akmaz su herkese anlatır adam durumunu adamın adı "tıkanmış baba" olarak kalmıştır.

Okudunuz mu?  Haram olan su ürünleri


Cevap: Tıkandı baba kimdir ?

Sabri
Tıkandı baba bir padişahla aralarında geçen bir olaydan dolayı Tıkandı baba lakabını alan bir zattır.


tikali baba hikeyesi

Bu kategoride yer alan Hz Muhammed'in mekkeli müşriklerle yaptığı anlaşmalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tıkandı baba kimdir ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.