Anasayfa
23 Nisan 2023, 9:40
sizden5
Abone

Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur.

Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur.

Kaan Aykas
Sayın Hocam şu an elimde Sahih’i Buhari mevcut olduğu için Sahih’i Buhari üzerinden hareket edeyim.Birçok forumda hadisler ve referans numaraları gösterilerek hadisler paylaşılmış.Mesela Buhari 8/102 denmiş Buhari 8/102 yi bulmak için açıyorum kitaptan 8 i (Kitabu mevakits- Salat) kısmı geliyor.Sonra 102 nolu hadis ( 29- (Güneş Doğmadan Evvel) Sabah Namazından Bir Rek’at Yetiştiren Kimse Babı) kısmına isabet ediyor.
Sonuç olarak Buhari 8/102 olarak ( -…….Ebû Hureyre (R) şöyle demiştir: Rasûlullah (S) şöyle buyurdu: "Her kim güneş doğmadan evvel sabah namazından birrek’-at yetiştirirse, o sabah namazını yetiştirmiş olur. Her kim de güneş batmadan önce ikindi namazından bir rek’atyetiştirirse, o ikindi namazını yetiştirmiş olur" ) hadisini bulmuş oluyorum.

Okudunuz mu?  Ödül çekilişine katılmak caiz midir

Ama forumlarda Namaz kılan bir adamın önünden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazı bozulur (Buhari 8/102) şeklinde atıf yapılmış

2 Olasılık var ya ben hadisi yanlış buluyorum veya hadis paylaşan kişiler yanış hadis koymuşlar.

Hadisi kendim kitaptan bizzat görmediğim sürece itibar etmeyeceğim için bu hususta yardımınızı bekliyorum.En azından bu örneği netleştirirsek çok büyük faydanız olacak.(Buhari 8/102) hadisi Sahihi Buhari den nasıl bulunuyor.?

Okudunuz mu?  Aşık Olmak Günah mıdır?

Cevap: Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur.

@hmet
Sahihi buhari aslında tektir ama bir sürü kişi tarafından teceme edilmiş ve kısaltılmış karışıklık ondan kaynaklanıyor.
Örneğin 1, 2, 5, 10 ve 15 cilt olarak sahihi buhari kitapları var.


Sahih buhari

Bu kategoride yer alan İmam hatip açık öğretim lisesi ders seçimi yapamıyorum? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sahih i Buhari den Hadis Nasıl Bulunur. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.