Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:23
missa06
Abone

Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

Kayıtsız Üye
Kötülük olsun diye söylemiyorum ama anlam veremedim. Ezanı mesela Türkçe okusak etkilenip camiye gelenlerin sayısı artar. Arapça okuyunca bilmeyenler anlamıyor ve okunduğunu bile anlamıyor.

Namazda da öyle. Mesela namazı kılınca Fatiha’yı okuyoruz ama sadece okuyoruz. Anlamını bilmeden. Namazın da tadını almadan ahlaki öğütleri zikir edip anlamadan bitiriyoruz. Yanlış anlaşılmasın merak ediyorum. Önce ezan arapça sonra Türkçe’de okunmalı bence. Çünkü Cemaat sayısını artacağını düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Kur'an-ı Kerim 'de 'Venhar' kelimesi geçiyor mu ? Geçiyor ise hangi sure ve kaçıncı ayettedir ?

Bir diğer söylemek istediğim. Kur’an okuyoruz. Arapça okuyoruz. Anlamıyoruz. Sevaba girelim diye anlamadan 4 sayfa okuyoruz. O ayetlerde mesela Yalan söylemeyin diye ayetler var. Ama okuduk anlamadık. Dışarı çıkıp yalan söyledik.


Cevap: Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

haci
çanakkale harbinde müslüman türk saflarında ezan vakti gelir ve siperde ezan okunur,düşman saflarında ise ingilizler ve diğer sömürgeçi devletler tarafından müslüman türklerle savaşmak için getirilen başka başka milletten olan müslümanlar ezanı duyunca önce bir anlam veremezler,bir müddet sonra araştırıldıktan sonra karşı tarafın müslüman olduğunu anlar ve türklerin safına geçerler bilmem anlata bildimmi

Okudunuz mu?  İş görüşmesi için okunacak dua kaç kere okunmalı?

Cevap: Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

Kayıtsız Üye
O zaman kardeşim önce arapça sonra Türkçe okunsun. Türkiye’de yaşayan Arap mı çok Türk mü ? Ezanlarda Arapları çağırıyoruz o zaman.


Cevap: Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ?

imam
Ezan dili arapçadır başka hiç bir dilde okunamaz

Okudunuz mu?  Uyuşturucu ile ilgili ayet ve hadisler

Ziyaretçi111
2-Namaz-Ezan-Kuran neden Türkçe olamıyor ?

65 yaşındaki ananeme birgün subhaneke oku bakıyım namazı nasıl kılıyorsun dedim. Okudu vetebareke kesmük diyor. Doğrusu vetebera kesmük tür. Bunun gibi birsürü yerde hatası var arapça okuyor anlamını bilmiyor ne demek istedin bu ayette diyorum yok.
Bizlerde namazda gerekli hareketleri yapıp bu sureleri anlamadan okuyoruz. Ezanı dinliyorum la ilahe illAllah muhemmeden resulullah anladığım tek kısım geri kalanı yok ne diyor ezanda 21 yaşına geldim anlamıyorum. İnternetin olmadığı köylerdeki insanlar ne yapacak ? Kuranı arapça oku sevabı daha yüksektir. Okuyorsun anlamıyorsun. Zannımca kuranı Türkçe okumak daha sevaptır. Maksat Tanrının bize verdiği emirleri anlamaktır. Eğer elçi fransaya gönderilseydi Kuran Fransızca olacaktı o zamanda Fransızcayımı kutsal ilan edecektik ?

Okudunuz mu?  Değişmeyen üç kader vardır doğmak, evlenmek ve ölmek özellikle evleneceğimiz kişi anlımıza yazılmışmı?

arifselim
Allah’ın dileği kuranı kerimin arapça olarak indirilmesi idi ve öyle oldu. Ezanın dili arapçadır ve bu şekilde okunmasını dinimiz emretmiştir. Kuranı kerimi de elbette türkçe mealinden ve türkçe tefsirinden de okumak gereklidir. En azından namazda okuduklarının anlamını öğrenmek gerekir. Ama bu kuranın orijinal halini terkedelim buna gerek yok haşa demek şeklinde olmaz.

Okudunuz mu?  Kuranda kölelik ve cariyeler neden var?

Takım Yıldızı
Tanrı değil.Allah….Kuranda rabbimiz kendisine nasıl hitab edileceğini söylemistir.Allah ve rab kelimeleri zikredilmistir


nick37
Türkçe’sini öğrenmene ne mani var açıp öğrenebilirsin anlamını.Kur’an-ı Kerim’in dili Arapçadır Allah (c.c) bunu ayetlerin de bildirmiştir Ezan da bütün dünyada Arapça’dır.Allah isminin başka bir dilde karşılığı yoktur özeldir.

Bu kategoride yer alan Günahları düşünmekten kafayı yiyeceğim başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazı neden Türkçe okumuyoruz ? Ezanlar neden Türkçe değil ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.