Anasayfa
8 Mayıs 2021, 2:51
Sohbet
Yönetici

Fatiha suresinden ilkeler

Fatiha suresinden ilkeler

melle
Fatiha suresinin mealinden ilkeler çıkarınız? madde madde

1. Lafzı arasındaki fark. Birinci yüce olan zât-ı mukaddesin özel ismidir. Mânâsı: Gerçek mabud demektir. İkincisi ise gerçek mabud mânâsına geldiği gibi ,bâtıl mabud mânâsına da gelir. Hem Allah için hem de başkaları için kullanılabilen bir isimdir.

Okudunuz mu?  Hz. İbrahim'in babası Allah'a inanıyor muydu?

2. Tekil olanı "Yalnız sana ibadet eder ve yalnız senden yardım isterim" kipleri kullanılmıştır. Bu da, kulun, melikler melikinin kapısında durmadaki aczini itiraftır. Sanki şöyle der: Ey rabbim! Ben, senin hakîr ve zelil bir kulunum. Sana dua etmek için tek başıma bu kapıda durmak benim haddim değil. Ben sadece mü’min ve mu-vahhidlerin grubuna katılıyorum. Benim duamı da, onlarla birlikte kabul buyur. Biz hepimiz sana kulluk eder ve senden yardım dileriz.

Okudunuz mu?  Allahım geri döndür [Hasan ve Namaz video]

3. Allah’a karşı nasıl edepli davranılacağını kullara öğretmek için, âyet-i kerimede "kendilerine nimet verdiğin" ifadesi kullanılarak, nimet Allah’a isnat edildiği halde, idlal ve gazap O’na isnat edilmemiş ve "kendilerine kızdığın" veya "kendilerini saptırdığın" denilmemiştir. Çünkü, her ne kadar O’nun takdiri ile de olsa, edeben, şer Allah’a isnat olunmaz. "Bütün hayırlar sendendir. Şer sana isnat olunmaz

Okudunuz mu?  Allah sevgisinin insan hayatına katkıları nelerdir?

Cevap: Fatiha suresinden ilkeler

Sabri
Fatiha Suresi, Müddesir suresinden sonra Mekke’de inmiştir. 7 ayetten oluşmaktadır. Tam olarak inen ilk suredi


Yorum: Fatiha suresinden ilkeler

Kayıtsız Üye
Ata sözü Allah temizdir temiz olanları sever

Bu kategoride yer alan Hz Muhammed'in üvey amcaları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Fatiha suresinden ilkeler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.