Anasayfa
3 Şubat 2022, 20:29
missa1
Abone

Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
cuma namazında niyet ederken .niyet ettim cuma namazının sünnetini kılmaya dedim..aslında niyet ettim cuma namazının ilk sünnetine kılmaya.demem gerekiyomuş ..bu namaz olurmu abdesttim felan bozulmuşmudur


Cevap: Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz öncelikli olarak şunu belirtelim hangi namaz olursa olsun yalnış niyet etmek Abdesti bozmaz bunu bilmemiz lazım. Namazlarda Niyet kalben yapılır siz kalbinize bakın


Yorum: Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Kayıtsız Üye
Selamin Aleykum.Ezandan sonra yatsi namazına niyet edip yatsi namazını sünnetlriyle beraber kildim.Telefonumdan sarj olmadigi için ve eve disaridan yoldan geldigim.için aceleden saate de bakmadim. Fakat nezan aksam ezaniymis. Bense yatsi sanip yatsi diye niyet edip yatsıyı kilmia oldum.Namazim gecerli midir ne yerine gecer.Ne buyurursunuz.Tesekkuler.

Okudunuz mu?  Dul kadınla evlenmenin fazileti

Yorum: Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı

Dumam
Din islam bir devlet kapısı değildir yaradan bize şah damarından daha yakın olduğunu buyuruyor kalbini senden daha iyi bilendir devlet memuru değiliz ki biz yanlışımız olsun maaşımız kesilsn.


arifselim
Aleykum selam. Dinde her ibadetin belirli şartları ve özellikleri bildirilmiştir. Vakit namazın şartlarındandır. Vakti girmemiş bir namaz kılmak geçerli değildir. Emeğini Allah boşa çıkarmaz inşaAllah ama vakti girmeden kıldığın yatsıyı yeniden kılman gerekir.

Okudunuz mu?  Hicri yılbaşı arapça duası

abdest alırken yanlış niyet etmek, namaz kılarken yanlış niyet etmek, bilmiyerek namazda yanlis niyet

Bu kategoride yer alan Melis ismi günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yanlış niyet etmek namazı ve abdesti bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.