Anasayfa
11 Eylül 2021, 22:27
Gusul
Yönetici

Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu

Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu

Kayıtsız Üye
Öncelikle herkese Selamın Aleyküm. Benim bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim. Öncelikle gusül abdesti konusunda çok vesveseli biriyim. Bugün ihtilam olduğum için hemen banyoya girdim gusül abdesti almaya başladım. Daha sonra vücudumu yıkarken bir kaç kere hapşırdım ve bu yüzden tekrardan gusü aldım. Ben normalde gusül abdesti almadan önce dişlerimi fırçalarım fakat bu sefer fırçalamayı unuttum. İkinci gusül abdesti aldığımda ağzıma daha sonra burnuma falan su verdim. Tüm vücudu yıkama kısmına geçtiğimde biraz su içtim. ağzımı açıp kapattım o an sanki böyle küçük bir şey ısırmış gibi hissettim. Daha sonra çok uzun sürer diye o an ağzımı yıkadım. Bu tekrar oldu ve tekrar ağzımı yıkadım. Çünkü eğer başa dönersem çok uzun sürecekti ve zaten yaklaşık 30 dakikadır duştaydım. Şimdi duştan çıktım ve dişlerimi fırçalayıp ağzımı çalkaladım. Tekrardan gusül almama gerek var mı?

Okudunuz mu?  Guslü sadece farzlarıyla alsak geçerli olur mu

Cevap: Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu

Şema

  1. Hapşırmaktan dolayı gusül tekrarlanmaz.
  2. Diş fırçalamak şart değildir, unuttuğunda gusül sırasında da gusülden sonra da fırçalayabilirsin.
  3. Su içerken ağzında hissettiğin şey gusül almana veya tekrar ağzı yıkamana gerek yoktu.
  4. TEKRAR GUSÜL ALMANA GEREK YOK
Okudunuz mu?  Akıntının şehvetle veya şehvetsiz geldiğini anlamak?

Cevap: Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum senin bu sorularını okurken sana çok acıdım Allah yardımcın olsun kardeşim.Din bu kadar zor değil Elhamdulillah.Vesvese hepsi kardeşim.Yazık günah sana eziyet etme kendine.Tovbekar ol şeytan sana yaklaşamaz.Hadisi şerif Şeytanın cismini eritirmiş tovbe etmek… gusül abdesti alırken önemli olan suyun her tarafa gitmesi gerisi önemli değil ya.

Okudunuz mu?  Cünüp kişi ne kadar süre içinde gusül abdesti alması gereklidir,dini hükmünü öğrenebilirmiyim?

diş yıkamak abdesti bozarmı

Bu kategoride yer alan Gusül abdesti almak farz mıdır sünnet midir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusülden sonra dişleri fırçalamak olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.