Anasayfa
25 Kasım 2023, 12:31
missa1
Abone

Küfür edenin namazı ibadeti kabul olur mu

Küfür edenin namazı ibadeti kabul olur mu

Kayıtsız Üye
Benim bir Sorum olucak çok küfür Eden hata Ölüye bile Küfür eden yaslinin Namazlari Kabul olurmu aklim almiyor çok Küfürbaz ve Namaz kiliyor arada 1 Saat gemiyor yine küfür agiz bozuk böyle birinin ibadeti Kabul olurmu ve Sürekli Esine Cocuguna Eziyet eden Sevgi göstermiye Cevaplarsaniz Sevinirim

Okudunuz mu?  Barış ile ilgili kısa şiirler

Cevap: Küfür edenin namazı ibadeti kabul olur mu

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz: Küfür etmek sövmek Ahlak adına doğru olmayan hoş karşılanmayan bir şeydir. Ama maalesef günümüzün bazı Müslümanların ağızlarında sakız gibi olmuş her iki kelimesinde bir küfrediyor. Müslümanın ağzı temiz olmalıdır. Küfür edenin ibadeti kabul olur mu? Kişiyi dinden çıkaracak büyük küfrü yani (kutsal değerlere) etmediği müddetçe ibadeti kabul olunur. Ama küfür ettiğinden dolayıda günah kazanır. Peygamber efendimizin müslümana küfür etmek sövmekle ilgili çeşitli hadisleri vardır. Bunlardan bir tanesi "Müslümana sövmek fâsıklıktır." (Nesâî; Tahrimu’d-Dem, 27) Sövmek Müslümanın ağzına yakışmayan sözlerdir. Müslüman ahleken örnek olunacak kişidir.


Fatima
Selam aleyküm hoca.ben Islamda kadin eşinin soyadini kullanmaz demiştim.küfr oldugunu bilmedim böyle demenin.şimdi nikah tazelemem mi gerek.kildigim namazlari kaza etmem mi gerek?

Okudunuz mu?  Mubin duası nedir? Hangi hallerde okunur?

Her gun Allahumme inni euzi bike en uşrike bike ve ene alamu esteğfiruke li ma alemu desem iyi olurmu.küfre düşersem Allah aff eder mi.

Ben islamda kadın kocasinin soyadıni kullanmaz olmaz demiştim.hocadan sordum küfür oluyor öyle demek dedi.ben önceleri kıldığım namazları yeniden mi kılmam gerek?

Okudunuz mu?  Arapça harfler ve anlamları

Yorum: Küfür edenin namazı ibadeti kabul olur mu

Hoca
< Islamda kadin eşinin soyadini kullanmaz demiştim >
İslamda soyadı yoktur, kocanın soyadı alınmaz demek küfür değildir.


Kayıtsız Üye
Hayırlı aksamlar hocam Allah kabul etsin eşim ibadetini cokca yasiyan biri ama bazen bizide çok ihmal edendir ibadeti için sinir anindada azindan çıkanı kulagi duymaz ama 5vakit namazınıda gecirmez ihmalkarlik dinen caizmi

Okudunuz mu?  Erkek arkadaşa regl olduğunu söylemek

ACİLSERVİS
İhmal kelimesinden anlayacağımız gibi anlamı zaten olumsuzdur.


namaz kilipta küfüredenin, namazda küfür edenın namazı , küfür eden insanların günahı

Bu kategoride yer alan Namaz kılmayan, örtünmeyen bir hanımla evlenilebilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür edenin namazı ibadeti kabul olur mu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.