Anasayfa
12 Ağustos 2022, 6:15
missa4
Abone

Boy abdesti alma şekli sırasıyla

Boy abdesti alma şekli sırasıyla

Kayıtsız Üye
merhaba ben gusül abdesti hakkında bir soru sormak istiyorum şimdi ben gusül almadan önce Niyet ettim Allah Rızası İçin Gusül/Boy Abdesti almaya diye başlıyorum. İlk olarak ellerimi bileklerime kadar yıkıyorum sonra avret yerimi yıkıyorum sonra tekrar ellerimi yıkayıp sağ elimle ağzıma su alıyorum boğazımda gargara yapıp tükürüyorum müsait bir yere bunu 3 kez yapıyorum sonra sağ elimle burnuma su çekip sol elimle hınkırıyorum bunu da 3 er kez yapıyorum sonra yüzümü yıkıyorum 3 kez sonra başımı mesh ediyorum sonra serçe parmağım ile kulaklarımın içini yıkıyorum sonra kulaklarımın arkasını sonra ensemi mesh ediyorum ve sağ kolumu dirseğime kadar 3 kez sol kolumu dirseğime kadar 3 kez sağ ayağımı 3 kez sol ayağımı 3 kez sonra duş ahizesiyle sağ omzumdan su döküyorum ve ovalıyorum vücudumu sonra sol omzuma döküp vücudumu ovalıyorum sonra başımdan da döküp vücudumu ovalıyorum ve ovalarken serçe parmağımla göbek deliğimide yıkıyorum sonra abdest bitmeden öncede Allahım dışımı ben temizledim içimi sen temizle Ya Rabbim diyorum ayaklarıma su döküyorum ve banyodan çıkıp kurulanıp giyiniyorum hep bu şekilde aldım gusül abdestlerimi sizce kabul olur mu Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Şafii de tuvalette iken üzerimize damlayan sular namaza engel midir?

Cevap: Boy abdesti alma şekli sırasıyla

Şema
< gusül abdestlerimi sizce kabul olur >
Aldığın gusül abdesti güzel ama omuzları yıkamadan kafanı yıkarsan daha doğru olur. Önce baştan başlamalı


Cevap: Boy abdesti alma şekli sırasıyla

AmiralBristol
Gusülde sıralama sünnettir. Şimdiye kadar aldığın abdestler doğrudur.

Okudunuz mu?  Eşimin ilk eşinden bir kızı var onu hiç sevmiyorum ne yapmalıyım

Gusul

Kayıtsız Üye
Hocam banyoya giriyorum ilk önce namaz abdestli aliyorum""NIYET ETTIM ALLAHIM SENIN RIZANI KAZANA BILMEK ICIN NAMAZ ABDESTI ALMAYA DIYORUM. namaz abdestini aldinktan sonra.. NIYET ETTIM ALLAHIM SENIN RIZANI KAZANA BILMEK ICIN GUSUL ABDESTI ALMAYA DIYE NIYET EDIYORUM.. 3 ağza 3 burna su veriyorum ve bütün vücudunu yilkiyorum herhangi bir yerde yanlışlık mi yapiyorum

Okudunuz mu?  Zina etmek neden yasaklanmıştır? Hikmeti nedir?

Şema
< herhangi bir yerde yanlışlık mi yapıyorumolur >
Yanlış bir durum yok, gusül doğrudur


Venüs
1-)Besmele çekilir

2-)Niyet edilir…"Niyet ettim Allah rızası için gusül boy abdesti almaya cenüp ve tüm pisliklerden temizlenmeye pislikten temizliğe geçmeye"diye niyet edilir.

3-)Eller yıkanır

Okudunuz mu?  Zina ile ilgili kıssalar

4-)Avret mahali(ön ve arka kısım) ve göbek içi yıkanır.

5-)eller tekrar yıkanır

6-)Ağza 3 kere su verilir

7-)Burna 3 kere su verilir

8-)Ayağı kalkılır ya da oturarak;3 defa baştan aşağıya su dökülür.

9-)3 defa sağ omuzdan aşağıya su dökülür.

10-)3 defa sol omuzdan aşağıya su dökülür.

Okudunuz mu?  Harama başlarken besmele çekmek

11-)Tüm beden yıkanıp çıkılır.

@@@Diğer bir şekli daha var fakat onda vesveseye düşebilirsin ya da zor gelebilir diye yazmadım.

Üç kere ağza burna-başa-omuzdan aşağıya su vermek vs. ise kafirlere benzememek için çünkü onlarda duş alırken en az bir kere yıkıyorlar.

Okudunuz mu?  Çocukların çevreye karşı sorumlulukları ?

Usülsüz gusül olmaz!


Kayıtsız Üye
Hocam banyoya giriyorum üstümü çıkardıktan sonra niyet ediyorum besmele çekiyorum. Biraz önce bir sitede bişey gördüm banyoya girmeden besmele çekmemiz gerekiyomus buzamana kadar yanlis mi aldık gusulu…. ayrıca 3 ağza 3 buran a su veriyorum ondan sonra bütün vücudu yıkıyorum.. önce avret yarini mi yikicaktik.. anılacak şekilde yazar misin benim gusül oldu mu olmadi mi

Okudunuz mu?  Kızma birader oynamak günah mı

Şema
< önce avret yarini mi yikicaktik >
Guslün doğru sadece gusle başlamadan avret yerlerini yıka ve namaz abdesti al.
Banyoya girmeden önce besmele şart değildir.


Kayıtsız Üye
Gusule başlamadan önce avret yerimi yikamiyorum namaz abdestide almıyorum sadece besmele çekip niyet edip 3 ağıza 3 burna su veriyorum ve bütün bedenimi yikiyorum.. birde sırayla yikanmiyorum karışık yikamiyorum ayaklar. avret. Bölgesi saç. Sırt anlata bildimmi karışık yikaniyorum…

Okudunuz mu?  Hanefi mezhebinde kadının çalışması

Şema
< Sırt anlata bildimmi karışık yikaniyorum… >
guslün geçerlidir kardeş
Çünkü önemli olan guslün farzlarını yerine getirmektir

1- Ağza buruna su vermek
2- Bütün bedeni yıkamak


Venüs
Kardeş kimse Allah’ın rahmeti önüne set çekemez zira kabul edecek olan Allah ama hadisler ışığında guslün şekli böyledir.

Ağza burna 1 kere su vermek farzdır ama kafirlere benzememek için sünnete uyup 3 kere su vermek efdaldir.Yine başa 3 kere su döktükten sonra sol omuzdan başlanmaz,sağ omuzdan aşağı 3 kere su dökmek gerekir.Çünkü sağdan başlamak sünnettir.

Okudunuz mu?  Taziyede okunacak dualar

Herşeyin bir usülü var yani.

Yine banyoya girmeden öncede besmele çekebilirsin bunda abartacak bir durum yok ayrıca niyet etmeyi unutur ve gene ağzına burnuna başına vs. kaç defa su verdiğini-döktüğünü unutursan tekrardan gusl etmeye,vesvese yapmaya,abartmaya gerek yok.

Ve
kafana göre banyoya girip yıkanıp,ağzı-burnu çalkalayıp vücudu yıkar çıkarsan kafirlere benzemiş olursun,bu yüzden hadislerden anlaşıldığı üzere gusl etmek en güzeli.
Kaldı ki zor bir tarafıda yok.

Bu kategoride yer alan Bir Daha Yapmayacağım Diye Edilen Yemin başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Boy abdesti alma şekli sırasıyla Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.