Anasayfa
30 Ocak 2024, 13:49

İki Kadın’nın şahit olduğu nikah sahih olmaz

İki Kadın’nın şahit olduğu nikah sahih olmaz

Molla_Efdal
NİKAH ŞAHİTLİĞİ HAKKINDA BAZI HÜKÜMLER

HADİS-İ ŞERİFLER

Bir velî ve iki adaletli şahit olmadıkça nikah olmaz (Ebû Dâvud, Nikâh ,19 , Zeylai 2/2..)

Hz.Ömer (radıyAllahu Anh)’a bir adam ile bir kadın dışında kimsenin şahitlik yapmadığı bir evlilik getirildi de o Bu,gizli bir evliliktir.Ona izin vermiyorum.Başta söylemiş olsaydım,şimdi sizi recmederdim dedi.
(el-Hucce 3/229)

Okudunuz mu?  Tesbih kimden kalmıştır. Bazı kimseler Veysel Karani Hazretleri'nden kalmıştır diyorlar.

Yine Muhammed b.Hasan, İbrahim-en-Nehai’den şöyle rivayet etmiştir: Ömer b.Hattab nikahta bir erkek ile iki kadının şahitline izin verdi.İmam-ı Muhammed sonra şöyle dedi: Bizde bu görüşü alıyoruz. Bu, Ebu Hanife’nin de görüşüdür.

AÇIKLAMA

Yukarıda yer verilen rivayetler Hanefii mezhebinin delil olarak aldığı rivayetlerdir. Bu rivayetlerin içerdiği hükümler şunlardır:

Okudunuz mu?  Vesvese ömür boyu sürer mi?

–Nikah’ın sahih olabilmesi için şahit gerekir.

–Şahitlik ya iki erkekle yada bir erkek iki kadınla olur.

–Bir erkek ve bir kadının yaptığı şahitlik kabul olmaz.

Kısacası: Nikâhın sahih olabilmesi için, iki Müslüman erkeğin veya bir erkekle iki kadının şahit olarak bulunmaları şarttır. (El-İhtiyar, Dürr-ül-muhtar, Hidaye, Hindiyye, Dürer, Mecmua-i Zühdiyye, Menahic-ül-ibad, Nimet-i İslam)

Okudunuz mu?  Allah yazılı kolye ile tuvalete girilir mi?

Cevap: İki Kadın’nın şahit olduğu nikah sahih olmaz

ASUDE
dini nikah islamiyette olan bir nikahtır ve olması gerekirde müslüman olan kişiler şahit olarak iki kadın bir erkek alabilir yada iki erkek bir kadın


sadece iki kadın şahitle dini nikah

Bu kategoride yer alan Cuma üç kere üst üste cuma namazına gitmeyenin nikahı düşer mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İki Kadın’nın şahit olduğu nikah sahih olmaz Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.