Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:36
missa09
Abone

Sözümü tutamadım ne yapabilirim

Sözümü tutamadım ne yapabilirim

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.arkadaşim dediki bana sana bisey soyleyecegim ama kimseye deme dedi. Bnde yemin ettim demem diye. Ama o soyleyince o sinirle gittim soyledim baskasina. Bu ettigim yemin için ne yapabilim yardimcı olurmusun. Simdiden Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Yeni Doğan Bebek için dinimizin emirleri nelerdir? Bebek doğunca neler yapılmalıdır?

Cevap: Sözümü tutamadım ne yapabilirim

Fetva Meclisi
Değerli kardeşimiz. Müslüman vermiş olduğu sözü tutmak zorundadır. Çünkü peygamber efendimizin buyurduğu bir hadis-i şeriflerinde "Münafıklığın en büyük alameti üçtür. 1- Söz verir sözünde durmaz. 2-Emanete hıyanet eder. 3- Konuşur yalan söyler. Her Müslüman bu münafıklığın büyük alametlerinden uzak kalmalıdır. Netice itibarı ile Affedici olan Allah’a tövbe ve istiğfarda bulunarak yemin kefareti ödemelisiniz. Bozulan Yemin kefareti Sabah Akşam 10 fakiri doyurmaktır.


Bir Sözümü Tutamadım Ne Yapacağım?

Kayıtsız Üye
Bir arkadaşıma ona kitap alacağıma dair söz verdim ama daha sonra hiç karşılaşmadığım için sözümü tutamadım. Ona mesaj attım ama gördüğü halde cevap vermedi 2. mesajı ise okumadı.Sanırım benimle görüşmek istemiyor.Bu durumda ne yapmalıyım???

Okudunuz mu?  Kızlık zarını diktirtmek hangi durumlarda caiz olur ?

Yorum: Sözümü tutamadım ne yapabilirim

mum
Söz verdiğiniz arkadaşınızı arayın konuşun, istemiyorsa sizden sorumluluk düşer.

Bu kategoride yer alan Hisse senedi caiz mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sözümü tutamadım ne yapabilirim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.