Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa2
Abone

Kuranda insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali

Kuranda insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali

Kayıtsız Üye
Kuranı Kerimde insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali bulunuz……


Cevap: Kuranda insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali

imam
Kur’an-ı Kerimde İnsanlar Arası İlişkileri Konu Alan Ayet Mealleri

Ayet mealleri insan ilişkileri ile ilgili

Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah, tevbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir.

Okudunuz mu?  Ücretli olan bir videoyu ücretsiz izlemek günah mı?

Diğer bir ayette ise

İyilik ve (Allah’ın yasaklarından) sakınma üzerinde yardımlaşın, günah ve düşmanlık üzerine yardımlaşmayın Allah’tan korkun; çünkü Allah’ın cezası çetindir

Nisa Suresi 36.Ayet
Allah’a ibadet edin ve ona hiçbir şeyi ortak koşmayın. Ana babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın komşuya, uzak komşuya, yanınızdaki arkadaşa, yolcuya, elinizin altındakilere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseleri sevmez.

Okudunuz mu?  Borç vermekle ilgili hadisler

Bakara Suresi 27. Ayet
Onlar, Allah’a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozan, Allah’ın korunmasını emrettiği bağları (iman, akrabalık, beşerî ve ahlâkî bütün ilişkileri) koparan ve yeryüzünde bozgunculuk yapan kimselerdir. İşte onlar ziyana uğrayanların ta kendileridir.


kuranda insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali, Kuran mealinden akrabalık ilişkilerini konu alan bir ayet, kuranı kerimde insan ilişkileri konu alan iki ayet meali

Bu kategoride yer alan Dua ederken yapılan yanlışlar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kuranda insan ilişkilerini konu alan iki ayet meali Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.