Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Resmi nikahla boşanınca imam nikahı düşer mi

Resmi nikahla boşanınca imam nikahı düşer mi

Kayıtsız Üye
Hocam
kanunen eşimden Boşandım 3 defa boş ol demedim ve mıhır de henüz karşılanmadı acaba dini nikah ta düşer mi


Cevap: Resmi nikahla boşanınca imam nikahı düşer mi

mum
Dinimizde Allah’ın en sevmediği helallerden birisi boşanmadır. Talak kelimesini insanoğlu işin son haddine gelene kadar asla kullanmamalıdır. Şakayla karışık bile olsa insanın eşini talak sözlerini söylediğinde boşanma geçerli olur. Hatta Sarhoşun dahi talak sözünü söyleyip boşanması geçerli olduğuna, göre Resmi olarak boşanana kişinin dini nikahı düşer. Malesef bu zamanda bazı insanlarımız vefat eden Anne veya Babasının maaşını alabilmek için böyle bir yola başvuruyor bilinçsizce resmi nikahta boşanıyorlar bu durumda olan insanların dini nikahlarının gittiğinden haberi olmadan günah işlediklerinin farkında değiller. Vefat eden Anne veya Babasından kalan maaşları almak için böyle bir yola baş vurmak dinimize göre asla caiz değildir…


Resmi nikahla boşandım imam nikahı nasıl düşer

Feride birkan
Ben 7 aydır annemlerdeyim mahkeme yoluyla boşandım imam nikahını boşamıcam diyo nasıl nikah düşer

Okudunuz mu?  Abdestin sünnetleri kısaca

Cevap: Resmi nikahla boşandım imam nikahı nasıl düşer

Şema
Koca sizi inat için boşamıyorsa, nikahınızı kıyan hocaya gidin veya bir alimin yanına gidin tek talak hakkını kendi kullanıp sizi boşasın ve artık dönüşü olmayan bir yola girilir.
Biz hocalar nikah kıyma yetkimiz olduğu gibi, kadını mağdur eden kişiden karısı bir talak ile boşama yetkimiz var.

Okudunuz mu?  İbni sina neler yapmıştır?

ismailoz41
S.a 3 yıl kadar önce karımla kavga ederken kızgınlıkla 3 kere boşol demiş bulundum. Ama bunu söylerken nikahın biteceğini yada talâk harcamış olacağımı ve boşanmış olacağımı bilmeden söyledim. Daha sonra bir kaç hoca ile görüşüp eğilimimize devam ettik. Şimdi ise karım boşanmak istiyor. Ama resmi olarak boşanalım ve dinen boşanmayalım evliliğimizi tekrar sürdürmeye gayret gösterelim teklifi ile geldi. Mahkeme yakın zamanda olucak. Ben boşanmak istemiyorum aramızdaki sorunların giderilebileceğini biliyorum. Elle tutulur bir sorunumuz bulunmamakta. İlk benim boşol dememle 1 talâk harcadık diye bilmekteyim. Resmi nikah ile boşanırsak tekrar birlikte olmamız mümkünmüdür? Karımson talâk hakkımız kalacağını bir sorun olmayacağını söylemekte. Soruma acil cevap verirseniz mahkemede boşanmadan çıkabileceğmize inanıyorum.

Okudunuz mu?  Hululi tasavvufu nedir ?

6 yıllık evliyim ve 2 çocuğum var. Eşim ile 3 yıl kadar önce bir konuda tartışırken benim azımdan kızgınlıkla boşol boşol boşol kelimesi çıktı. Ama bne bunun boşamna talak hakkını kullandığını veya bunu söyleyince boşanıldığını bilmeden söyledim. Sorduğumuz imamlar ve hocalar 1 talak hakkını kullanmışsın birdaha deme dediler ve evliliğimize devam ettik. 3 aydır eşim benden ayrı ve boşanmak istiyor. Konuştum ve çocuklar için bir karar aldı. Resmi nikahımızdan boşanmak ama imam nikahından boşanmayacağını ve birlikteliğimize bu şekilde deneyerek sürdürmeyi teklifinde bulundu. Daha önceden 1 talak hakkımı kullanmışsam şimdide 2. talak mı kullanmış olucaz. Ben eşimle boşanma taraftarı değilim ve aramızdaki olan sorunların çözüleceğini bildiğim konular olduğu için barışmak istemekteyim. Mahkemede boşanırsak imam nikahımız tamamen bitmişmi olucaktır?

Okudunuz mu?  Kabe içine girmek

Şem’a
< Resmi nikah ile boşanırsak tekrar birlikte olmamız mümkünmüdür? >
İlk boşamadan dolayı bir talak gitmişti, Resmi nikahı bitirerek de bir talak gider geriye son hakkınız kalır.
Tavsiyem karınızı ikna edin resmi nikahı bitirmeyin bu mantıklı değil.

Bu kategoride yer alan Peygamber efendimiz zamanı iyi değerlendirirdi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Resmi nikahla boşanınca imam nikahı düşer mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.