Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:33
sizden95
Abone

İlk Rekatta Nas Suresini Okumak

İlk Rekatta Nas Suresini Okumak

1stwarrior
Her Rekatta Aynı Sureyi Okumak Caiz midir?

Arkadaşlar ilk rekatta yanlışlıkla nas suresini okudum. Bildiğim kadarıyla Kuran da ayet sırası neyse o sırayla namazda sure okunuyor. Ben nas ı ilk rekatta okudum ve sonrasında mecburen ondan önceki bir ayeti okudum diğer rekatlarda. Bu durum namazı bozar mı ve hep sıraya göre okunması mı lazım rekatlarda surelerin ?

Okudunuz mu?  Kuran ve Sünnete göre gusül nasıl alınır?

Cevap: İlk Rekatta Nas Suresini Okumak

mum
Namazda aynı süreyi okumak

Başka sure bilen için, farz ve kaza namazlarında ilk iki rekatta aynı sureyi okumak mekruhtur, sünnet namazlarda mekruh değildir.
Sehiv secdesine gerek yoktur, namaz geçerlidir.


ilk rekatta nas suresi okunursa

Bu kategoride yer alan Allahın üzerine doğru olmayan birşey için yemin etmek ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk Rekatta Nas Suresini Okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.