Anasayfa
25 Aralık 2022, 22:26
missa
Abone

Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır

Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm,

Ben arkadaşımla nete gittim o bir ülkeye bir şey yazdı bir yere bende ondan önce yazım diye yazdım ama düşünmeden okumadan yazdım bir ülkeye küfür ediyordu ama dille söylemedim

Şimdi tüm o ülkedeki insanların hakkına mı girdim,tek tek nasıl helalleşeceğim? Ya yardım

Okudunuz mu?  Fatiha süresi okurken başka bir şey düşünsek dinden çıkarır mı?

Birde arkadaşım bana hangi hayvan olmak istersin dedi bende adını söyledim tüm onun adına ait kişilerin hakkına mı girdim ondan helalık aldım


Cevap: Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır

arifselim
Aleykum selam. Bu bütün ülkedeki insanların hakkına girilmiş anlamına gelmese de boş ve insanı günaha sokan sözlerdir. Tövbe etmeniz gerekir. Her iki sorunuzun cevabı da aynıdır tövbe edin ve boş işlerle uğraşmayın.

Okudunuz mu?  Kuran-ı kerimde ölen çocuğun anne ve babaya şefaatçi olacağına dahil ayet var mı?

Cevap: Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır

Kayıtsız Üye
Teşekkürler yani kul hakki değil çok mutlu oldum sağolun Allah (c.c) razı olsun.


Cevap: Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır

Kayıtsız Üye
Merhabalar ben küfür etmenin kul hakkı olduğunu bilmeden önce tüm Kürtler haindir tüm Türkler gerizekalıdır gibi çocukça küfürler ederdim oyun oynarken sinirlenip veyahutta haberleri izleyip. E şimdi tüm Kürt Türk vs den nasıl hak dileneceğim ? Buradaki kul hakkı var mıdır nasıl çözülür?

Okudunuz mu?  Pazarlık yapmak sünnet mi?

Merhabalar ben 21 yasındayım ve küfür etmenin kul hakkı olduğunu daha yeni öğrendim. Lakin ben önceden arkadaşlarla oyun oynarken karşı insanlara gerizekalılar engelliler derdim akşam haberleri izlediğimde Kürtler haindir Türkler gerizekalıdır gibi laflar ederdim yani genelleyerek küfür ederdim. Allah’a şükür şimdi büyüdüm ergen değilim . Bunlarda kül hakkına girdiysem ne yapabilirim? Tüm Türk ve Kürtleri veyahut bir ülkeye sövdüysem nasıl bulacağım ki ?

Okudunuz mu?  İlim ile ilgili hadisler

Ensar
Yapmış olduğunuz, konulmuş olduklarınız mümin bir kula yakışmayan sözlerdir. Bir topluluğu genelleyerek kötülemek yakışır bir tavır asla değildir. Allahtan af ve nasuh tövbe de bulunun, konuşulan şeylerin ne kadar çirkin olduğunu öğrendiniz, bundan sonra söylenenlere dikkat ediniz. Allah af ve mağfiret etsin. Allahtan bağışlanma dileyin umulurki tövbeleri kabul eder.

Okudunuz mu?  Hz.İbrahim Hikayesi

Kayıtsız Üye
Merhabalar arkadaşlar. Gençken liseli ergenken arkadaşlarımızla mesela abd ülkesi şerefsizlerin ülkesidir Rus erkekleri maldır şunlar ırkçıdır şunlar haindir gibi sinkaflı genelleyerek küfürler ederdik yani bir topluluğa genelleyerek küfürler ederdik. Küfür etmek kul hakkıymış. Biz şimdi milyonlarca kişinin kul hakkına mı girdik ne yapacağız bu konuda bilen var mı? Eğer böyleyse Türkiye’de çoğu kişi Allah korusun kul hakkına giriyordur küfür eden edene

Okudunuz mu?  Tasavvufi Terimler Sözlüğü

Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Besmele ile haram işe başlamanın hükmü nedir? sigaraya besmele ile başlamak gibi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir ülkeye küfür etmek kul hakkı mıdır Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.