Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:50
missa4
Abone

Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ?

Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm
Geçen günlerde annemle konuşurken cennete Allah’a inanan her müslüman ‘illaki’ giricek dedim halbuki kimin girip kimin giremeyeceğini sadece Yüce Allah ım bilir.Acaba bu sözlerimde imanı zedeleyecek kötü bir unsur varmı ?

Okudunuz mu?  Evli bir erkeğin başka bir kadınla nikah kıydırmasının şartları nelerdir

Cevap: Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ?

Darusselam
ben müslümanım diyen herkez cennete girecektir.ancak cezası olan cezasını çekip cennete girecektir.sözünde bişey yoktur.


Cevap: Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ?

NurcuÇocuk
Cennetlikler cennete, cehennemlikler de cehenneme girdikten (ve ancak Cenab-ı Hakk’ın bildiği bir müddet geçtikten) sonra Allah: ‘Bir hardal tanesi kadar imanı olanları cehennemden çıkarın’ buyuracak ve çıkarılacaklardır… (Buharî, İman, 15; Müslim, İman, 147-149).

Okudunuz mu?  Cuma Namazında Hutbenin Sonunda İmamın Ettiği Dua

Böyle bir hadisi şerif olduğuna göre bu sözde bir şey yok kardeşim 🙂

Bu kategoride yer alan Harut marut hikayesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaptığım şey küfür veya şirke girermi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.