Anasayfa
26 Kasım 2023, 8:02
Siyer
Yönetici

Peygamber efendimizin ismini kim koydu

Peygamber efendimizin ismini kim koydu

mum
Peygamberimizin adını kim koydu?

Dedesi Abdulmuttalib ve Annesi Amine hatun rüyalarında hayırlı bir çocuk doğacağını ve İsminin MUHAMMED konulması gerektiğini görürler.
Bebek doğunca dedesi adını MUHAMMED koydu. Araplar tarafından bu ismi duyanlar nedenini sorduklarında, dedesi; "Umarım bu hayırlı bir çocuk olur" demiştir.


Cevap: Peygamber efendimizin ismini kim koydu

AYSEVEN
peygamberimizin adı olan Muhammed övülmüş hamdedilmiş güzel huylara sahip anlamındadır bu ismi dedesi ve annesinin koyduğu bilinmektedir

Okudunuz mu?  Peygamberimiz Miraçta cenneti ve cehennemi de gördü

peygamberimizin ismini kim koydu, peygamber efendimizin ismini kim loydu, hz Muhammed ismi kim verdi

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Hz. Hızır ile görüşmüş mü? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamber efendimizin ismini kim koydu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.