Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:50
missa4
Abone

Vadeli hesap haram mı

Vadeli hesap haram mı

Kayıtsız Üye
Selamunaleykum hocam. Benim bankada bir miktar param var faizsiz olarak duruyor zekatini veriyorum. Banka beni aradi paraniz oylece hiç artmadan bos bos duruyor, isterseniz hesabinizi degistirelim ve % 13 gecelik artis gerceklessin dedi ben hesabimi degistirerek faizli yaparsam ve gelen faizle dovize endexli olan benzin ve benzeri seylere harcasam uygun olurmu hocam. Teşekkür ederim, Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Hatim yarım kalırsa ne olur

Cevap: Vadeli hesap haram mı

mum

Vadeli hesap demek, hesabı faizli hale getirmek demek ki farkındasınız.
Bu işlem en büyük günahlardandır, faiz parası ile ne alırsanız alın hatta birine verseniz ble günahından kurtulamazsınız.

allah-u Teâlâ şöyle buyuruyor:
Ey iman edenler! Allah’tan korkun! Eğer mü’minler iseniz faizden geri kalan kısmı bırakın! Eğer böyle yapmazsanız, Allah ve Rasulü ile harbe girdiğinizi bilin! Tevbe ederseniz, ana malınız sizindir. Ne haksızlık edersiniz, ne de haksızlığa uğratılırsınız.
Bakara suresi 278, 279. ayetler

Okudunuz mu?  Evde uyulması gereken islami kurallar nelerdir kuran ve sünnet ışığında

Faiz Yemenin Günahı!

(HADİS) Abdullah ibni Mesud (ra) şöyle dedi:
Peygamberimiz (sav):
‘Faiz yetmiş üç baptır. Onların günah cihetinden en hafifi, kişinin annesi ile zina etmesi gibidir. Bilin ki, faizin en şiddetlisi Müslüman kişinin ırzıdır!’ buyurdu.
Hakim 2259, İbni Mace 2274, İbnu’l-Carud 647, Albânî Cami 3539

Okudunuz mu?  Ebu hanzala kimdir nerelidir?

vadeli hesap haram mı, vadeli hesap günah mı, vadeli hesap gunah mi

Bu kategoride yer alan Regl döneminde 4444 duası okunur mu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vadeli hesap haram mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.