Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
sizden7
Abone

Küfür sözünü söyledim günah işlemiş sayılırmıyım?

Küfür sözünü söyledim günah işlemiş sayılırmıyım?

Nbvv
Selam aleykum.ben namaz kılan,Allaha inanan,tevhidi olan biriyim.bir gün kendi kendime düşünüyordum ki putpereste sorsam ki dinin ne diyeceki ben putperestim.bunu düşünen zaman ben putperestim sözünü ağzıma aldım.şirk koşmuş sayılır mıyım? çok korkuyorum


Cevap: Küfür sözünü söyledim günah işlemiş sayılırmıyım?

Şema
Putperest olup şirk koşmadıktan sonra bu gibi hayallerle dinden çıkılmaz merak etme.

Okudunuz mu?  Ahirette ameller nasıl tartılıcak?

Cevap: Küfür sözünü söyledim günah işlemiş sayılırmıyım?

Nbvv
Yani Tek Allah’a inandıkca şirk koşmadıkca böyle söz söylemek günah diyilmi?ben bu sözü kalben değil,öylesine kendi kendime söyledim.arkadaşa sordum bunun küfr olduğunu söyledi.


Küfre mi düştüm?

Nbvv
Selam aleykum.bir gün kalbimde hristiyan olma gibi hissler yarandı.mümkün olsa yapardım gibi fikirler falan.sonra bu olayı unutdum.ben namaz kılan,Allaha inanan biriyim.16 yaşım var.sizce küfre düşmüş sayılırmıyım?tevbe etsem mi?

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alırken bir yandan parmağımdan kan çıkıyordu gusüle engel olmuş mudur ?

Venüs
< Selam aleykum.bir gün kalbimde hristiyan olma gibi hissler yarandı.mümkün olsa yapardım gibi fikirler falan.sonra bu olayı unutdum.ben namaz kılan,Allaha inanan biriyim.16 yaşım var.sizce küfre düşmüş sayılırmıyım?tevbe etsem mi? >
Aleyküm selam

@@@@

İmanını tazelemen ve tövbe etmen gerekir.

Okudunuz mu?  İnsansı ve bulutumsu siyah varlık?

Bilerek,isteyerek,taammüden,maksatlı;dil ile söylemek ve dahi kalpten geçirmek iman nurunu söndürür.-ki iman kalpte olan bir cevherdir zaten.

Şeytan usta bir suikastçi gibi gönül sarayına girmiş bulunmaktadır ve tüm muhafızları atlatıp iman cevherini çalıp gitmiştir.Tez zamanda birliğini kurup cevherini geri almalısın.Tövbe ordularını şeytanın ardından gönder iman cevherini alıp sana geri getirsinler.

Okudunuz mu?  Vitir namazında yanlışlık

TisselTassal
Tevbe et kardeşim ve uzak durmaya çalış hepimizin hataları olur ve oluşan hataların telafisi en güzeli tevbe etmektir.Nitekim tevbe pişmanlıktır ve bir daha dönmemek üzere olandır.Bir dah dönmemek derken Allah korusun inşaAllah yine hata edebiliriz.Hata ve günahlarda ısrarcı olmamak gerekir.Benım içimdende 4 sene önce haşa hristiyanlık üzerine vesveselerim oldu camii giderdim sanki haşa put yerine gider gibi olurdum.Eğer düşünceler ve sözler seni rahatsız ediyor ise ahanda imanın kanıtıdır ve şeytanın senı kandırma girişiminde bulunduğunun kanıtıdır.Müslümanın yolu bayırlıdır bazen bayır aşşağı gider.Bayır yukarı sabrederek dua ile geçmelidir namazla geçmelidir bayır aşşağı inerken ise mutlulukla inmelidir.Hatta sabır ederken bile yüzde tebessüm oluşmasıdır.

Okudunuz mu?  Kafama sapık sorular geliyor

Şema
Kafadan geçen her düşünceyi yazmak da doğru değil
Bu tür şüpheli düşünceler geldiğinde kelimei tevhid çekmek ve şeytandan Allah’a sığınmak yeterlidir

Bu kategoride yer alan Gusul öncesi 40 adım yürümeden sonra gelen akıntı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Küfür sözünü söyledim günah işlemiş sayılırmıyım? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.