Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:55
sizden93
Abone

İçimizden küfür etmek

İçimizden küfür etmek günahmıdır ?

Hasan.
İçimizden küfür etmek günahmıdır ?


Cevap: İçimizden küfür etmek günahmıdır ?

İnanc
Burada önemli olan dile getirip getirmemen değil önemli olan niyettir..


Cevap: İçimizden küfür etmek günahmıdır ?

olmazolsun
Valla hocam bence ha içinden küfür etmişin ha dilinden içinden ettikten sonra sözle demene gerek de yok zaten niyet olarak etmişiniz

Okudunuz mu?  Kaza namazında 3 ve 4.rekatda zammı sure okudum

Cevap: İçimizden küfür etmek günahmıdır ?

İnanc
Burada önemli olan niyettir.


Kayıtsız Üye
Selamun aleykum.Ben 15 yaşındayım yaklaşık 5 aydır namaz kılıyorum.Namaza başladığımdan beri aklıma çok kötü şeyler geliyor.içimden Allah’a küfürler geçiyor.ben söylemek istemiyorum ama ben söylüyormuşum gibime geliyor çok korkuyorum her namazımda tövbe ediyorum,küfür etmemeye çalışıyorum küs olduklarımla barışmaya başladım,namazıma devam ediyorum,insanlara iyi davranmaya çalışıyorum ama bir gün iyi olsam diğer gün aklıma önceden yaptığım günahlar geliyor korkuyorum hayattan hiç zevk almaz oldum sürekli aklıma ölmek geliyor Allah beni affetmezse diye korkuyorum ve ağlıyorum lütfen yardım edin bu konu hakkında hadisi şerif varsa onunla birlikte açıklarsanız çok sevinirim lütfen bana dua edin

Okudunuz mu?  Müstehcen görüntüler izlemek gusül gerektirir mi ? (Acil cevaplarsanız.)

Nexus
Selamun aleykum hayırlı cumalar zor durumdayım kafam çok karışık lütfen yardımcı olun bana.şimdi bir günah işledim mesela küfür ettim bunu yaptıkdan sonra pek düşünmek istemiyorum veya dini konularda (namaz,oruç) eksik bir şey yapınca üstünde fazla durmak istemiyorum önemsemiyormuşum gibi geliyor bu dinden çıkarır mı ?
Birde mesela bir şeyi önemsemiyorum mesela küfür Allah korusun sesli söylersen işte amaan küfür et gibisinden bu önemsememek olur ve dinden çıkarır ancak içimden eğerki önemsemediğim için ve amaan küfür et gibisinden bir durum olursa ortada dışarıya söylenerek yapılmış eylem olmadığından dinden çıkarır mı ?

Okudunuz mu?  Erkekte göğüs kıllarını traş etmek caizmidir?

arifselim
Aleykum selam bütün bu anlattıklarının hepsi vesveseden kaynaklanıyor ve hiç birisini dinden çıkarmaz. Ancak kasıtlı bilinçli ve isteyerek olursa o zaman başka olur. Aklına gelen bu vesveseleri önemseme kardeşim.


TisselTassal
İnsan beyni bir çok düşünce ve sözler düşünür.Ancak dışarıdan kendi isteği ile olur.Dil ile istemeden birden bire ve kasıt olmaksızın da olabilir.Eğer içinden bir düşünce ve söz geçtiyse o insanı mesul etmez.Çünkü kişi o anda beyninin söylediğini içinden kendisi söylüyormuş gibi olur.

Okudunuz mu?  İmsaktan sonra sabah namazı kılınır mı?

birine icimizden kizip kufretmek gunahmi çok ofkelenince

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz insanları açıktan ilk defa islam'a davet ettiğinde ilk büyük tepkiyi veren kimdir başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimizden küfür etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.