Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor

Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor

Kayıtsız Üye
SelâmünAleyküm arkadaşlar , böyle bir site kurup birbirimize yardımcı olmamıza vesile olan herkesten Allah razı olsun.26 yaşında bir bayanım. Ben üniversite döneminde çok büyük günahlar işledim sanki ben değil de bir başkasıydi onları yapan. Sonra tövbe ettim çok ağır depresyon geçirdim günahlarimin yükünden dolayı. TövbeMden sora Allah karşıma şimdiki eşimi çıkardı o kadar temiz biri ki . Bir de oglumuz oldu çok şükür. Devamlı dilimde tövbe var namaz da kılıyorum. Ama ve lakin bir türlü kalbim huzur bulmuyor devamli çarpıntım var günahlar aklıma geldikçe Kahroluyorum dermanim kesiliyor çocuğumdan bile utanıyorum yediğim lokmadan bile. Biliyorum Allah töbeleri kabul eder. Ama sürekli Ağlıyorum niye yaptım diye kendi kendimi yedim bitirdim çok zor durumdayim, eşim de yüzeysel olarak günahlarım olduğunu biliyor Allah razı olsun hiç bir şey demedi Allah Afeder ben de bir kulum seni yargılamam dedi. Bunlara rağmen içim hiç soğumuyor.uzun oldu kusura bakmayın Allah için bir akıl verin

Okudunuz mu?  Adet gününe yakın lekelenmelerde ibadetlerin durumu nedir?

Cevap: Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor

Venüs
Tövbe etmekle kurtulacağını hiç bir şey olmamış gibi hayatına devam edeceğini mi sanıyordun kardeş.


Cevap: Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor

Venüs
Elbette tövbe etmekle rahmet kapısından içeri girdin ama bu Allah’ın seni imtihan etmeden bırakacağı manasına gelmez.
Kimbilir belki geçmişte işlediğin günahlar ile tekrar karşı karşıya getirmekle ya da başka şekilde imtihan edecektir.
Böylece samimi olup olmadığın da ortaya çıkar yani senin şu an ki durumun imtihanındandır.

Okudunuz mu?  Adet sonrası kahverengi lekeler gelmekte bu abdest gerektirir mi?

Ki işlediğin günahlar aklına geldikçe kalbinin ezilmesi gerçekten pişman olduğunun ve tövbe ettiğinin göstergesidir.
Bunun böyle olmasıda kaçınılmaz zaten yapacak bişe yok artık ölüp Rabbinle buluşuncaya kadar böyle bu halde olacaksın çünkü sen geçmişte büyük hatalar ettin ve bu yüzdendir ki günah işleyim nasıl olsa Allah affeder kafası şeytanın insanı içine çektiği karanlık bir tuzağıdır.

Okudunuz mu?  Hırka modelleri yapılış şekli

@@@Şimdi de şeytan seni ikinci tuzağına çekmek istiyor sonrada başını kesip çöpe atacak.

Şeytanın sana söylediklerini yazmışsınız…

Zira ilk yemi yedirdi fakat siz tövbe ettiniz ve şeytanın oltasından ağır yaralı bir şekilde kurtuldunuz.

Şimdi oltanın ucuna ikinci bir yem takmış denize atmış ve senin gelip o yemi yutmanı bekliyor.

Yani sana fısıldıyor sen Allah’a kulluğa layık değilsin diyor.
Geçmişte günah işledin şimdi tövbe ettin ama hangi yüzle Allah’ın huzuruna çıkacan diyor.
Rezilsin diyor,
yaşamaya hakkın yok diyor.

Okudunuz mu?  Eşimle Boşanmak üzereyim

Seni yeme çekiyor…

Böylece ya tövbeni bozduracak,tekrar günahkar olacan ya da;
gözlerini bağlayıp, ötekileştirip,yalnızlaştırıp yüksekçe bir uçurumun kıyısına getirecek ve arkandan tekmeyi vurarak seni intihara sürükleyecek.

Ve sen şimdi bu yemi yutarsan işin yaş.

Fakat Allah’ın rahmetinden ümidini kesmez ve sabreder emirlerini yerine getirirsen Allah seni sever ve kullarınada sevdirir.

Lakin imtihansızda olmaz,onun için Allah’ın seni sevmediğini düşünme

Seni ihmal değil;sadece ,imtihan ediyor.

Allah’ı zikretmekle-anmakla işe başlaya bilirsin.

Bolca estağfirullah çek tövbe et ayrıca.

Okudunuz mu?  Adet kan bitince mi biter lekeler adetten sayılır mı?

Sadaka vermeye çalış,oruç tut,

Az konuş

Az ye

Yapacağın işi yap,

kendine zaman ayır-zihnini birşeyle meşgul et.(örneğin öğrenciysen dersine çalış)

Kalbin huzur bulacaktır.

Not/Şeytanın seni ikinci bir defa kandırmasına,tövbeni bozdurmasına izin verme ve uçuruma sürüklemesinede.


Cevap: Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor

Kayıtsız Üye
Allah gafurur rahimdir çok bagislayan


Meryem22
Ablacim bnde ayni durumdayim ne olck bilmiyorum böyle nsl gözumuz kör olabiliyor


Kayıtsız Üye
Merhaba arkadaşlar. Ben de çok günahlar işledim hayatımda. Hemde binbir türlü. Bu yaşımdan sonra Allah yoluna inandım nasip ederse de bu yolda ilerleyecegim. Ben tovbelerimi ederken Allah’a tam bir iman ve güvenle ediyorum. O bağışlar inanın. Sizin benim aklımızın kalbimizin alamayacağı kadar yücedir. Konuyu açan arkadaşida çok iyi anlıyorum ama inancinizi kaybetmeyin ve güvenin. Bu çok önemli. O zaman bakın Rabbim kalbinize ne güzellikler verecek İnşAllah. O zaman göreceksiniz her ibadetinizde burnununa mis gül konulara gelecek. Sadece inanın ve güvenin. Herşey sabırla ve inançla yoluna girer.

Okudunuz mu?  Adet soruları: Koyu sarı akıntı adetten sayılır mı? Pembe akıntı adet sayılır mı?

Kayıtsız Üye
Selamaleyküm herkese..15 yalından 45 yaşına kadar içmediğim içki yemediğim halt kalmadı..birgün abdest aldım namaz kıldım ve tevbe ettim..o günden sonra sigaradan başka bir şey içmedim..tabii pek arkadaşımda kalmadı..olsun bana inancım ve sabrım arkadaşlık yapıyor..inanın yüzümün ifadesi bile değişti..çok şükür..şu an ölene dek bedava lasvegas tatili verseler dönüp bakmam..çünkü daha büyük hayalim var..oda cennet..Allah ın izniyle hepimiz tevbe eder ve o güzel yerde hep beraber buluşuruz..Amin..

Okudunuz mu?  Adetliyken salavatı şerife okunurmu

Kayıtsız Üye
Şimdi benim bildiğim bir hikaye var anlatıyım bir gün adamın biri varmış peygamber efendimiz zamanında bu adam günahkar birisiymiş ancak bir gün Mülk suresini okumuş ve birkaç yıl sonra vefat etmiş.Adamın günahları sevabından fazlaymış ancak o gün okuduğu Mülk suresi onun için Allah a bağışlanma dilemiş tabikide Allah merhametlilerin en merhametlisidir ve adamın işlediği diğer günahları bağışlamış ve cennet biletini almış.Yani hiçkimse en ufak iyiliği hiçbir şey gibi görmesin kim bilir belki cennet biletiniz o iyiliktedir.

Okudunuz mu?  Üç günden az süren adet için gusül gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Tövbe Allah’ım böyle bir din mi olur? İyi ponçik dinine çevirdiniz. Zina bir kişi tövbe etti ise ölene kadar yapmayacak. Allah’a samimi olduğunu gösterecek. Bu durumda bile Allah bilir affedip affetmeyeceğini. Burada herkes Allah’a yönel o affeder diyorsunuz. Artık toplumda o kadar çok zina yapılıyor ki hocalar da ne diyeceğini şaşırıyor. Erkekte de kadında da edep, namus haya kalmamış. Bir de soruyorum. Hadi zinakar cennete gitti. Zina yapmayan o da aynı cennete mi gidecek? Kendinize sorun. Zina yapan tövbe etse bile zina yapmayan ile aynı yeri beklemesin cennette. Yani bilmiyorum siz zinakarlara sürekli Allah merhametlidir diye abutuyorsunuz da nedense Allah’ın adaletli oluşundan, ceza verdiğinde çok ceza verebileceğinden hiç bahsetmiyorsunuz. VAllaha ben 22 yaşında erkeğim. Kız arkadaş yapmam. Zaten kadınlarla bile konuşmam. Kaç defa cinsel birliktelik teklifi aldım. Ama yapmam. Çünkü rabbimin emirleri benim arzularımın önündedir. Beni yolundan ayırmasın. Ama çevremdeki insanlarda burada yazanlarda da bu hayayı göremiyorum. O yüzden bu kişilerle ben ve benim gibiler bir değil. Bizlerin bu yoldaki motivasyonunu kırmayın. Selametle

Okudunuz mu?  Kadınların kadınlara ağda lazer yaptırması caiz mi?

depresyon ve tovbe

Bu kategoride yer alan Adet sonrası kahverengi lekeler gelmekte bu abdest gerektirir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Tövbe ediyorum ama kalbim ferahlamıyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.