Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:26
missa8
Abone

Bukalemun almak ve satmak caiz mi

Bukalemun almak ve satmak caiz mi

Kayıtsız Üye
Bukalemun satmak ve almak dinen caiz midir bilgi verir misiniz


Cevap: Bukalemun almak ve satmak caiz mi

Şema
Bukalemun satışı caizdir kısaca….

Normalde fıkıhta Yılan, akrep, fare, kertenkele, bukalemun gibi eti haram olan hayvanların da satışı câiz görülmemiştir. Bu tür hayvanların beslenmesinde de onların yaratılışları üzere bırakılmaları esas alınmalıdır. Zevk için farklı türde hayvan beslemek mahzurludur denebilir.
Fakat bu hayvanların bugün tıp gibi insanlığın faydasına hizmet eden alanlarda kullanılmak üzere satışına caiz nazarıyla bakılabilir.

Okudunuz mu?  Ettehiyyatü okumak farz mıdır?

hristiyan okulu

Bu kategoride yer alan Sağır ve dilsiz olan birine cuma namazı farz mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bukalemun almak ve satmak caiz mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.