Anasayfa
29 Haziran 2023, 19:30
missa8
Abone

Deccalin geleceğine dair ayet veya hadis var mıdır?

Deccalin geleceğine dair ayet veya hadis var mıdır?

Sude Ckn
Herkes Deccal’in gelip dünyada Hz.İsa ile savaşacağını,Deccal’in kafirleri kandıracağında bahsediyorlar.Peki Peygamber (s.a.s) ‘in Deccal hakında söylediği hadisler varmı?Yada Kur’an’da geçen bir ayette Deccal’den bahsediliyor mu?


Cevap: Deccalin geleceğine dair ayet veya hadis var mıdır?

Darusselam
DECAL İLE İLGİLİ HADİSLER.

Okudunuz mu?  Yasin Suresini ezberleme yöntemleri

Deccâl, yeryüzünde kırk gün kalacaktır. Sıkıntıdan dolayı kırk günün birinci günü bir yıl gibi, ikinci günü bir ay gibi, üçüncü günü bir hafta gibi, diğer günleri normal günler gibi gelecektir. (Müslim, Fiten, 110). Deccal’in göstereceği harikalar; rüzgâr estirmek, yağmur yağdırmak, bitki bitirmek vb. birtakım harikalardır.
Sonra Cenâb-ı Allah, İsâ (a.s.)’ı Şam’ın doğusundaki Akminareye, iki meleğin kanatlarına elini koymuş olduğu halde indirecek ve İsâ (a.s.) Deccâl’i öldürecektir. (Müslim, Fiten, 110; Tirmizî, Fiten, 62).
Deccâl’le ilgili hadis kitaplarında pek çok rivayetler vardır. Bunların sahih, zayıf ve merdûdlarını ayırt eden bir araştırmanın yapılması faydalı olacaktır.
Allah, Deccâl’in fitne ve fesadından Ümmet-i Muhammedi korusun.

not. Kuranı kerimde decal ile ilgili hiç bir yerde decal kelimesi geçmemektedir.

Bu kategoride yer alan Bütün günahları affettiren dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Deccalin geleceğine dair ayet veya hadis var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.