Anasayfa
23 Haziran 2021, 18:43
Namaz
Abone

Yaradan su akması namazı bozar mı

Yaradan su akması namazı bozar mı

Kayıtsız Üye
Yaramin kabuğunu yoldum sonra kanadi ve su cikti biraz bekledim namaz kıldım namaz bitince yaradan su çıktığını gördüm namazim bozulurmu


Cevap: Yaradan su akması namazı bozar mı

Şema
Yara üzerinde biriken su ve kan abdest bozmaz namaz da bozmaz ama yarayı aşacak derecede akan irin ve kan hem abdesti hem namazı bozar.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken rekatları unutmak

Cevap: Yaradan su akması namazı bozar mı

#UguR
Nureddin Yıldız:

SORU: Selamünaleyküm hocam. Abdest almadan önce parmağımı kestim, çok kanamadı, yıkadım ve yaklaşık 45 dakika bekledim. Kan akmıyordu ama yara açıktı, biraz kırmızıydı ama kan akmıyordu. Bu durumda abdest alabilir miyim, yoksa su yaraya girip çıktığı için olmaz mı?

Okudunuz mu?  Namaz kılarken çok terliyorum

CEVAP: Aleykümselam. Abdest açısından sakıncalı olan kanın akmasıdır. Suyun teması ile beraber kan akabileceği için yarayı ıslatmadan çevresini yıkayıp abdest alabilirsiniz.


Yorum: Yaradan su akması namazı bozar mı

Misafir B
tirnaklarimin kenarlarini kopardigimda bazen renksiz su çıkıyor abdest alıyorum ama su çıkmış oluyor yine ne yapmam gerekir tekrar abdest almam mı gerekiyor vaktin sonunu mu bekleyeyim bir de vaktin sonunu beklememiz gereken durumlarda ikindi namazında kerahatten önce mi kılmalıyız yoksa akşam okunmadan hemen önce mi?Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Cuma Namazı Müezzinliği Yapılışı

mum
Tırnak kenarından çıkan su bir damladan az ise abdest bozulmaz.


Vücuttan Çıkan Su

Bu kategoride yer alan Namazda aklımıza gelen şeylerden nasıl kurtuluruz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yaradan su akması namazı bozar mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.