Anasayfa
7 Mayıs 2021, 6:11

Miraç ve isra hadisesini inkar eden ne olur?

Miraç ve isra hadisesini inkar eden ne olur?

Molla_Efdal
2) Miraç hadisesini inkar etmenin imana etkisi nedir? Böyle yapan kimseye ne denir?

CEVAP;

Miraç hadisesini inkar etmek hakkında ‘Hülasa’ isimli kitapta şöyle denilmiştir: Kim Miracı inkar ederse o kimseye bakılır. Eğer Mekke’den Beyt-i Makdis’e kadar olan İsra’yı inkar etmişse o kimse kafirdir. Eğer Beyt-i Makdis’ten itibaren vuku bulan Mirac’ı inkar ederse o kimse kafir olmaz. Çünkü Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya kadar olan İsra, ayetle sabittir. Beyt-i Makdis’ten itibaren vuku bulan Mirac, Hz. Peygamber (s.a.v.) hadisyle sabittir. Bu hadisler mütevatir değil, meşhur ve ahad olduklarından, Mirac’ı inkar eden kimse kafir olmaz , fakat bid’at ehli olur.


Cevap: Miraç hadisesini inkar eden ne olur?

Şema
İsrâ hadiseesi ve miraç çok farklı
İsrâ olayı Kuranda ayet ile sabittir, miraç olayı ise hadis ile sabit
Hükmü yukarda yazılmış ama biz bidat olsa bile miraç olayını inkar edene iyi bakmayız.

Okudunuz mu?  Sakala jilet vurmak haram mı?

Yorum: Miraç ve isra hadisesini inkar eden ne olur?

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm
Allah’ın rahmeti, bereketi ve mağfireti Müslümanların üzerine olsun. Ramazanınız mübarek olsun. Son zamanlarda bazı insanlar asılardan beri inanılan ve uygulanan bazı inançla ilgili meselelerde sanki bugün yeni bir din gelmiş gibi görüş beyan ediyorlar. İsra olayı ayetle sabit inkar eden küfre giriyor. Ama Necm suresinde Efendimizin Sidretül Münteha ya çıktığı yazıyor. Sidretül Münteha dünyada bir yer mi ki . Bu delil değil mi?. Anlamıyorum. Açıklarsanız sevinirim. Selamlar.

Okudunuz mu?  İmsaktan sonra oruca niyet edilir mi? Oruca Ne Zaman Niyet Etmelidir?

Yorum: Miraç ve isra hadisesini inkar eden ne olur?

arifselim
Aleykum selam. Sidre-i münteha ile ilgili olarak ayrıntılı bilgi için tefsir kitaplarından bakmanızı tavsiye ederiz. Bu makamdan bahsedilirken ne ve kimin kiminle olduğu hakkında ihtilaflar edilmiştir. Elmalılı Hamdi Yazır tefsirinde kısaca şöyle bir izah geçmektedir:

Okudunuz mu?  Yeni doğan bebeğin kırkı çıktığında bebeği kırklamak adı altında yıkamak ve gusül abdesti aldırmak islamda var mıdır

1. Peygamberimiz Hz. Cebrail’e yaklaştı ve ondan vahiy aldı.
2. Peygamberimiz Hz.Allah’a öyle yaklaştı ki, vahyi ondan, Cebrail dahil hiçbir vasıta olmadan aldı. (bk. Hamdi Yazır, Necm Suresinin 9. Ayeti)

Bu kategoride yer alan Meni, mezi ve vedi nedir? İdrardan sonra kendiliğinden gelen sıvıdan dolayı ne yapmam gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Miraç ve isra hadisesini inkar eden ne olur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.