Anasayfa
22 Ağustos 2023, 13:38
Sohbet
Yönetici

Nikah tazelemede mehir gerekir mi

Nikah tazelemede mehir gerekir mi

melle
Nikah tazelemede mehir şartı yoktur, kadın artık ikinci mehir isteme hakkı yok.
Örneğin erkek veya kadın dinden çıktığında veya bir talak ile boşandığında nikah ile bir araya gelindiğinde mehir verilmez.


Cevap: Nikah tazelemede mehir gerekir mi

bana bak
Mehir kadına bir defa verilir. yenir nikaha ihtiyaç duyulursa mehir tekrar verilmez

Okudunuz mu?  Kim Bir kavme benzerse onlardandır

Yorum: Nikah tazelemede mehir gerekir mi

Kayıtsız Üye
Dinden çıkan bir kadın veya koca zaten kafir olur. Yeniden kelimei şehadet getirio dine dönse bile bütün eski yaptığı ibadet ve amelleri zayi olup gider zaten. Kolay mı öyle dinden çıkmak. Büyük günah işlemek bile kişiyi dinden cimartmiyor. Ama söyledigi bir söz imanın 6 sartindan herhangi birine ters düşerse bile isteye böyle söylerse dinden çıkar. Yoksa durup dururken dinden çıkmaz kimse. Acaba ben dinden çıkmışmiyim diye sormak saçma sapan bir şey. Çıkmışsan çıkmışsindir bellidir zaten söylediğin söz. Kaldı ki nikah tazelerken imanı da tazelemek kişinin ne nikahina ne de imanına güveni olmadığıni göstermez mi ?! Durum çok vahim öyleyse. Nikah tazelemek de aynı şey geçerli . Zaten boş ol anlamina gelen bir şey söyleyince nikahin düşer ve bunu sen de bilirsin. Bilmemen mümkün değil. Nikah tazelemek ne ? Ya boşadın ya bosamadin sen bu kadını. Bosadiysan ver mehrini tekrar al eğer rızası varsa . Bosamadiysan zaten senin karın. Adam camide nikah tazeliyor evde kadının haberi bile yok. Adam tek başına nikah kıyıyor kendisine. Hanimina varsayalim boş ol demiş. Tekrar bir araya gelebilmesi için eşine sorması gerek imamın kabul ettinmi diye. belki ikinci kez adamla nikah tazelemek için şartları var mrhir isteyecek kadın. Hanımı ortada yok adam(lar) kendi kendine gelin güvey oluyor resmen. Yanlış bilgilendiriyorsunuz insanları !

Okudunuz mu?  Fiili ve Kavli dualar ne demek

Yorum: Nikah tazelemede mehir gerekir mi

Kayıtsız Üye
Nikah kiyilirken mehir istemesem bundan üç bes ay sonra nikah tazekenirken mehir istesem ilk yani asil nikahima zararı olur mu


mum
Kadın mehir hakkından vazgeçebilir

Nikah kıyılırken mehir istenmese yani hakkını kocasına bağışlamışsa artık hak bitmiştir. Yenden nikah tazelenmez.
Mehir kadının hakkı olduğu için, herkes gibi o da hakkından vazgeçebilir ve mehrini kocasına bağışlayabilir. Yani almak zorunda değildir.
Sizin yaptığınız bir hibedir yani mehrinizi ona hibe ettiniz. Bu da sizin hakkınızdır. Artık mehir kalmamıştır. Size bir şey vermesi gerekmez. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Beden temizliği nasıl yapılmalıdır?

nikah tazelemede mehir gerekir mi, nikah tazelerken mehir, nikah tazeleyecem mihir de şartmı

Bu kategoride yer alan Yaşadığım şeylerin imtihan olduğunu nasıl anlarım? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nikah tazelemede mehir gerekir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.