Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:41
missa04
Abone

Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

Kayıtsız Üye
youtube da oyun videosu çekerek, ya da başka videolar yayınlayarak yapılan paylaşımlardan elde edilen gelir ne olur? paylaşımlards sövme vb olmasa, avret yeri vb gozükmese, kumar, içki gibi seyler yapilmasa, paylasılmasa bu sekilde kazanılan parañin durumu nedir??


Cevap: Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

Kayıtsız Üye
Bence günah değildir . Ben bilmiyorum ama tahminimce günah değildir . Allah ‘ ın (cc) Teâlânın bize yasak ettiği günahlardan kaçınırsak bence olmaz.


Cevap: Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

Kayıtsız Üye
youtube da oyun videosu çekerek, ya da başka videolar yayınlayarak yapılan paylaşımlardan elde edilen gelir ne olur? paylaşımlards sövme vb olmasa, avret yeri vb gozükmese, kumar, içki gibi seyler yapilmasa, paylasılmasa bu sekilde kazanılan parañin durumu nedir??

Okudunuz mu?  Bedeninizi temiz tutmak için neler yaparız

Cevap: Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi

Şema
Paylaşımlar helal ise kazanç da helal olur


Kayıtsız Üye
kanalı açarken ülke kısmında abd yazması gerekiyor. türkiye yazarsa para kazanılmıyormuş. yani türkiye de yaşadığımız halde ülke seçeneğinde abd seçilmeliymiş kanaldan para kazanma için. abd yi seçmek hile sayılır mı?

Okudunuz mu?  Yazıklar olsun kocasını kızdıran kadına, Ne mutlu kocasını kendisinden razı olan kadına

arifselim
Sanal alemi gerçek hayattan ayrı bir şeymiş gibi tutmamak gerekir. Gerçekte helal olan sanal alemde de haramdır. Eğer karşıdaki insan aldatılıyorsa bu sanal alemde de olsa caiz olmaz.


Kayıtsız Üye
durum yazdığım gibi. bu işin aktif olması iicn abd seçili olmalıymış. yapanlarda böyle yapiyor meecburen çünkü tr üZerinden kazanma kapalıymış?


klav
Banka hesap numaranı amerikadan mı veriyorsun= hayır türkiyeden veriyorsun. haliyle senin türkiyeli olduğunu biliyor. bir aldatma söz konusu değil.


Kayıtsız Üye
zaten yapanlarda bu isi oyle yapmali tr sıkıntili secmek. neyse bir daha ozetliyorum durumu;

Okudunuz mu?  Cuma günü hutbede neden nahl süresi 90. ayet okunur?

1- kanalın ulkesi abd secili olacak ben tr de yasiyorum

2- kanalda avret yeri acik, fragman, ickili vb paylasimlar olmayacak.

3- reklam ise adsense olacagi için kisine tur yerlerde dolastiysa oyle reklamlar cikacak diyelim acik secik seylere bakmis oyle reklamlar cikacak. bilet bakmissa ucak vb. bu reklamlardan gelecek kazanc.

genel olarak ozetledigim gibi. kazanilacak paranin durumu nedir?


klav
Milletin açık seçik arama yaptığından dolayı reklama yansımasından sana neki. Bu onu ilgilendirir. Bende adsense kullanıyorum nasıl işlediğini biliyorum.
Ülke için yapacağın en iyi şey adsenseye mail yaz ben türkiyede yaşıyorum de eğer kanalını kapatmazlarsa parayı gönül rahatlığıyla harcayabilirsin.

Okudunuz mu?  Sübhaneke duası nerelerde okunur

Kayıtsız Üye
adsense zaten bilmiyo mu ki bizim youtuberlarin tr de yasadigi halde ulke kisminda abd yazdigini?


Kayıtsız Üye
evet beyler napayim durum yazdigim gibi nedir paranin durumu? ulke yerinde abd yi secmek hile olur mu


ACİLSERVİS
Soruna cevap verilmişti. Söyleneni yapmıyor yeni sorular soruyorsun. Aynı soruyu tekrar soruyorsun. Adsenseye mail atıp Türkiye’de oturduğunu söyleyeceksin. Ses çıkarmaz veya onaylar veya banlar patron odur. Hile olup olmadığını birinci elden onaylamış olursun.

Okudunuz mu?  Bidat nedir? Bidatı hasene ve bidatı seyyie nedir?

Kayıtsız Üye
Kardesim,
Birincisi, fetva müftüden alınır, kendi mantığına göre felsefe yürütenden değil. O halde sende kendi felsefene uyabilirsin, elaleme sormaya ne hacet?
Madem fıkıh da eğitim almış birine sormak gerek, o vakit bilesin ki, bu gibi sorular farklı hocalardan aynı şekilde cevaplanmış. Eger reklam haram icerikliyse veya harama davet ediyorsa, bu reklamı sunmak tabi ki haramdır. Hatta ondan öte, Reklamdaki günaha icabet edenlerin sayısınca günahlar senin boynuna yüklenir, kıyamete kadar. Essebebu kel fail diye bir düstur var, yani günaha sebeb olan o günahı işleyen gibidir. Hem Rabbimiz Kuranda açıkça birrde, yani günahda yardımlaşmamamızı emrediyor. Bir banka kredit reklamı örneğin o bankanın faiz zulmüne yardım değilimidir?

Okudunuz mu?  Baba evine gidersen şart olsun seni ben getirmem diyen koca eşini boşamış olur mu?

Ben youtube da nasihat videoları bakıp islah olmak isterken pis reklamlar beni yoldan çıkarıyor. Ve hakkımı helal etmiyorum.

Helal olduğunu iddia eden delil getirmeli. Ama o biraz zor. Çünkü ben bu meseleyi çok araştırdım ve hocalara sordum, kendi felsefem değil.


Kayıtsız Üye
Konu üzerinden bayağı süre geçmiş;

Cevaplayım inşAllah;

Youtube üzerinden para kazanmak isteyen birisi hesap ayarlarında "reklam yayınlama" seçeneği bulunur. Bunu aktif edip etmemeyi Youtube kişinin kendi inisiyatifine bırakmıştır.

Okudunuz mu?  Yolculukta seferi iken oruç tutulur mu?

Ancak Youtube bunu aktif eden kişiye hangi reklamın çıkacağı konusu kendi inisiyatifi Bırakmamıştır ! Malesef bu nedenledir ki çıkacak olan Banka Faizi reklamları ,Şans oyunları reklamları, Kadın ve Erkek lerin mahrem yerleri gözüken reklamları, çöpçatan sitelerin reklamları vs gibi islam tarafından haram kılınmış bir çok reklam gösterimine vesile olacaktır.

(Bu tarz reklamlar kullanıcıların kendi web tarayıcısının geçmişteki ilgi alanlarının çerezler kısmındaki sebeplerden dolayı çıkacağı gibi, hiç bir şekilde bağlantısı olmadığı halde çıkan reklamlarda mevcuttur.)

Okudunuz mu?  Dua ederken aklım karışıyor aklıma istenmeyen şeyler geliyor

Sizin çektiğiniz videolar ne kadar helal olursa olsun yapılan işin sonucu yukarıdaki cümlede belirttiğim gibi sıkıntılara neden olmaktadır. Bu tür reklamlardan müslüman olan birisi kazanç elde etmek istemeyecektir. Bu nedenle Helal-Haram hassasiyeti olan birisi bu işten uzak durması gerekmektedir.


Kayıtsız Üye
Haber videolari paylasip para kazanmak helalmi

,Tesekkurler


Kayıtsız Üye
Bu işin de helallığı da var haramlığı da.
Haramlık: Tıpkı içki, kumar, el-göz zinasi vb. suçlar ve kötü alışkanlıklar olacağı gibi.


Misafir
Bence, insanların zamanlarını israf etmesine sebep, lüzumlu vazifelerine harcaması gereken zamanını boş videolarla geçirmesine sebep olacak şeyler paylaşmak, para almasa bile, haram olabilir.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti alınırken alçılı olan yer nasıl mesh edilir

Kayıtsız Üye
Dostum, kanalın da çıkmasını istemediğin reklamları engelleyebiliyosun. Url giriyosun ortalama 24 saat için de geçerli oluyor


Kayıtsız Üye
bence youtuberlerin. bir emeği var çok uğraşıyorlar dine uygunsuz hareket yapmadık ça helaldir


uyeno395
Merhaba,

Youtube dan para kazanmak, yüklediğiniz video insanlığa çok faydalı olsa bile caiz değildir! Reklamların Allah u alem yüzde 80 i islam a uygun değil!

Eğer islam a uygun reklamları yayınlayabilirseniz sorun olmaz ama malesef youtube da mümkün değil.

Okudunuz mu?  Kadına bir boşama hakkı vermek

youtubeden kazanılan para helal mi, youtubeden para kazanmak caiz mi, youtube dan kazanılan para helal mi

Bu kategoride yer alan İslamda ticarette kar payı % kaçtır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Youtube kanalı ile para kazanmak helal mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.